Η Ελούντα είναι το «ραντεβού των διάσημων». Ο τόπος της ηρεμίας αλλά και του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα. Διαθέτει όλα όσα θέλει ο ταξιδιώτης και καλύπτει κάθε γούστο.

Ταξιδέψαμε, μαγευτήκαμε και σου παρουσιάζουμε την όμορφη Ελούντα, τις γαλάζιες της θάλασσες, τα νόστιμα φαγητά της και τα μοναδικά αξιοθέατα.

Δημοτική Κοινότητα: Ελούντα
Χώρα: Ελλάδα
Νησί: Κρήτη
Δήμος: Δήμος Αγίου Νικολάου
Πληθυσμός: 2.193

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η Ολούς ή Ολούντας ήταν πόλη της αρχαίας Κρήτης που βρισκόταν κοντά στην σημερινή Ελούντα του Νομού Λασιθίου. Σήμερα ο πληθυσμός της Ελούντας φτάνει τους 2.000 κατοίκους και είναι ένα παγκοσμίως γνωστό, παραθαλάσσιο δημοφιλές και τουριστικό θέρετρο. Στον κόλπο της Πλάκας βρίσκεται και η ιστορική Σπιναλόγκα.

Happy Info: Η Ελούντα φημίζεται ως ένας από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως αλλά και πανελλήνια, καθώς φιλοξενεί συχνά διάσημα πρόσωπα τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό.

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Σήμερα στην Ελούντα υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία που μπορούν να καλύψουν μεγάλο πλήθος επισκεπτών. Υπάρχουν, επίσης, εστιατόρια με παραδοσιακά φαγητά αλλά και μαγαζάκια όπου με souvenirs κ.α. Η Ελούντα διαθέτει, επίσης, πολλές και καλές παραλίες. Κάποιες από αυτές έχουν βραβευτεί με τη «Γαλάζια Σημαία».

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ: Οι καλύτερες παραλίες της περιοχής είναι η παραλία της Πλάκας, η παραλία Κολοκύθα (που βρίσκεται δίπλα από τη Σπιναλόγκα), η παραλία της Ελούντας, το Σχίσμα και η Χιώνα.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ: Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας στο νομό Λασιθίου και την Ελούντα, μείναμε στο Elounda Maris Villas. Αν σου αρέσει ως επιλογή, και θέλεις να κλείσεις τη διαμονή σου στις βίλες, είσαι ένα κλικ μακρυά.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ταξιδιωτικά άρθρα σχετικά με την Κρήτη:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here