Οι πτήσεις στο αεροπλάνο είναι κάτι συνηθισμένο για όλους όσους αγαπούν τα ταξίδια ή για όσους ταξιδεύουν λόγω δουλειάς. Βέβαια για όποιο λόγο και αν ταξιδεύεις καλό είναι να φροντίζεις να μην γίνεσαι ενοχλητικός. Ας έχουμε υπόψιν τους τρόπους για να είσαι όσο πιο ευγενικός γίνεται.

  • Μην τρως τροφές με έντονη μυρωδιά. Μπορείς να καταλάβεις τι θα γίνει αν βγάλεις πχ ένα σάντουιτς με σαλάμι αέρος έτσι; Καλύτερα να το αποφύγεις. Όπως δεν θέλεις να σου τύχει, έτσι μην το κάνεις.
  • Όταν σηκώνεσαι μην πιάνεσαι από την θέση του μπροστινού. Τον ταράζεις απότομα. Έπειτα καταλαβαίνει ότι απλώς σηκώθηκες και πιάστηκες από την θέση του, όμως δεν υπάρχει λόγος να γίνεσαι ενοχλητικός.
  • Όταν περνάς από τον διάδρομο μην πιάνεσαι από τις θέσεις . Το ίδιο ισχύει και εδώ. Ταράζεις και κουνάς τις καρέκλες των υπόλοιπων επιβατών. Πιάσου ψηλά από τα ντουλάπια των αποσκευών.
  • Κατά την διάρκεια της επιβίβασης-αποβίβασης μην σπρώχνεις τους υπόλοιπους. Δεν είναι ευγενικό και το ξέρεις. Όλοι προς την ίδια κατεύθυνση πάτε.
  • Βάλε την βαλίτσα σου κάθετα και όχι πλάγια. Έτσι θα εξοικονομίσεις περισσότερο χώρο και για τους άλλους επιβάτες.  Δεν χρειάζεται να βάζεις την βαλίτσα σου λες και πετάς μόνος σου. Φρόντισε να είναι όσο πιο συμμαζεμένη γίνεται για να χωρέσουν και τα πράγματα των υπολοίπων.
  • Μην ξαπλώνεις την καρέκλα σου πίσω -εκτός αν μιλάμε για μεγάλο ταξίδι- καθώς οι καμπίνες είναι αρκετά μικρές και ο χώρος λίγος. Δεν θα σου άρεσε ξαφνικά να έρθει η μπροστινή καρέκλα στα μούτρα σου; Ε τότε μην το κάνεις. Σε περίπτωση που ταξιδιεύεις για πολλές ώρες, γύρνα πίσω χαμογέλα ευγενικά και ενημέρωσε πως θα κατεβάσεις την πλάτη της θέσης σου.
  • Μην μιλάς δυνατά. Είναι αρκετά ενοχλητικό να φωνάζεις ενώ κάποιος άλλος προσπαθεί να ηρεμήσει, να κοιμηθεί ή να απολαύσει την μαγική θέα από το παράθυρο. Σεβάσου τον κι μίλα χαμηλόφωνα!

Διάβασε επίσης: 7 χρυσοί κανόνες για να κοιμηθείς άνετα στο ταξίδι σου με το αεροπλάνο

Πηγή: BeautyStars.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here