Τα 1700 εξωτικά νησάκια Φλόριντα Κις είναι ο καλοκαιρινός παράδεισος για κάθε ταξιδιώτη που θα επισκεφθεί τη Φλόριντα. Και μπορεί παλιότερα να έφτανες εκεί μόνο με καραβάκι, αλλά σήμερα μπορείς να πας με το αυτοκίνητό σου και να απολαύσεις την περιοχή κάνοντας υπέροχο road trip.

Νησάκια: Φλόριντα Κις
Πολιτεία: Φλόριντα
Έκταση: 356 km2
Πληθυσμός: 73,090

Γενικές Πληροφορίες: Παλιότερα, για να φτάσεις στα Φλόριντα Κις, έπρεπε να πάρεις βαρκάκι. Το 1912 όμως κατασκευάστηκε από τον Henry Flagler μια τεράστια γέφυρα που ένωσε την ηπειρωτική Φλόριντα με τα νησάκια. Ο δρόμος-γέφυρα που υπάρχει σήμερα καλύπτει περίπου 200 χλμ. Ο πληθυσμός των Φλόριντα Κις είναι 73.090. Η συνολική έκταση είναι 356 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Τα νησάκια απέχουν μόλις 24 χλμ. από το Μαϊάμι και είναι πόλος έλξης τουριστών και ντόπιων. Τα Φλόριντα Κις προστατεύονται από τον μοναδικό κοραλλιογενή ύφαλο της Βόρειας Αμερικής.

Που να πάω – Τι να δω: Στα Κις (Keys) της Φλόριντα έχει τόσα πολλά νησάκια για να δεις που σχεδόν δεν σε ενδιαφέρει που δεν έχει καθόλου αξιοθέατα. Ο περισσότερος κόσμος άλλωστε, φτάνει εκεί για τις παραλίες. Κάποια από τα σημαντικότερα είναι το Big Pine που είναι ιδανικό για μπάνιο, το Kye Duck, το Key Islamorada που αυτοαποκαλείται πρωτεύουσα του κόσμου για το ψάρεμα και έχει το Florida Keys History of Diving Museum, το Key Largo που είναι ιδανικό για καταδύσεις, το Key West και το Marathon με το μουσείο φυσικής ιστορίας των Κις. Και μπορεί να μην υπάρχουν πολλά αξιοθέατα στην περιοχή -όπως προαναφέρθηκε- αλλά σίγουρα υπάρχει το Key West με τα μουσεία και το νοτιότερο σημείο των ΗΠΑ.

Πότε να πάω στα Φλόριντα Κις: Η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψεις στη Φλόριντα είναι μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου. Η πιο τουριστική περίοδος είναι από Ιανουάριο ως Απρίλιο. Απέφυγε την περίοδο των τυφώνων και μήνες από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο γιατί η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Διαμονή – Ξενοδοχείο: Κλείσε οικονομικό δωμάτιο στα Φλόριντα Κις.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here