Ο κορωνοιός έχει αλλάξει πλέον άρδην την ταξιδιωτική μας ζωή. Όμως σιγά σιγά τα πράγματα δείχνουν να βελτιώνονται και ήδη υπάρχουν στην Ευρώπη χώρες, πόλεις και περιοχές που θα μπορούσαν να γίνουν ο επόμενος προορισμός μας.

Στη λίστα που ακολουθεί θα βρεις τις 10 κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες για να επισκεφθεί αν σκεφτεί κανείς ότι είχαν τους λιγότερους θανάτους ανά πληθυσμό και συνεπώς θεωρούνται οι πιο ασφαλείς προορισμοί μια και είχαν αποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού. Και μπορεί εμείς με το Happy Traveller να σας έχουμε ταξιδέψει σε κάθε μια από αυτές τις 10 ευρωπαϊκές χώρες, αλλά σίγουρα είναι ιδανική λύση για κάθε ταξιδιώτη.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από τη χρυσή δεκάδα η δική μας Ελλάδα και η αδελφική μας Κύπρος.

Η Σλοβακία με πληθυσμό περίπου 5.5 εκατομμύρια κατοίκους κατάφερε το ακατόρθωτο. Είναι στην κορυφή της λίστας με τις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης. Έχοντας γύρω της την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Ουκρανία και την Ουγγαρία είναι αναμφίβολα μια από τις κορυφαίες χώρες για να επισκεφθεί κανείς το 2020.

Η Λετονία μπορεί να μην φημίζεται για τον τουρισμό της, αλλά μάλλον αυτό θα πρέπει να αλλάξει -ειδικά εν μέσω κορωνοιού-. Είναι ένας ευρωπαϊκός προορισμός που μέσω της αρχιτεκτονικής της, των κάστρων της και της φύσης της, μπορεί να δελεάσει ένα ταξιδιώτη να την επισκεφθεί.

Και μπορεί η Βουλγαρία να μην ήταν ο ταξιδιωτικός προορισμός που είχες στα ταξιδιωτικά σου δεδομένα, αλλά πρέπει άμεσα να μπει. Το Low Budget που χρειάζεσαι για να ταξιδέψεις μέχρι εκεί είναι μεγάλο δέλεαρ. Είναι μια από τις χώρες που έχουν «κερδίσει» τη μάχη με τον κορωνοιό και αυτό την κάνει ακόμη πιο γοητευτική στα μάτια μας.

Η Μάλτα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χώρα της Ευρώπης. Μπορείς να γυρίσεις όλη την χώρα σε 3-4 ημέρες και παράλληλα να γνωρίσεις την κουλτούρα των ντόπιων. Αν είσαι πιο «χαλαρός ταξιδιώτης» ίσως χρειαστείς 5 ή 6. Όσες ημέρες και να χρειαστείς πάντως, εκεί θα είσαι coronavirus-free, οπότε μπορείς να μείνεις άνετα!

Κύπρος! Η γειτονική, δική μας και αδελφική μας χώρα τα κατάφερε πολύ καλά όσον αφορά την αντιμετώπιση του ιού. Είναι μάλιστα σε λίγο πιο ευνοική θέση από την Ελλάδα και άρα ιδανικός προορισμός για κάθε ταξιδιώτη.

Τι να πει κανείς για την Ελλάδα; Την έκπληξη της Ευρώπης; Χειρίστηκε τον κορωνοιό ιδανικά, ειδικά έχοντας ακριβώς δίπλα την Ιταλία η οποία αποδεκατίστηκε. Η Ελλάδα δεν είναι πια ιδανικός προορισμός μόνο εξαιτίας των απίστευτων τοπίων της και της μοναδικής της θάλασσας αλλά και επειδή οι πολίτες της είναι υπεύθυνοι όσον αφορά το θέμα του ιού.

Μεσαιωνικά παραμύθια όπως η Κρακοβία και το Γκντανσκ, συναντιούνται με την άκρως εντυπωσιακή και τουριστική Βαρσοβία για να δημιουργήσουν την Πολωνία.  Πόλεις, δάση και ποτάμια, λίμνες λόφοι και φρέσκος αέρας υποδέχονται κάθε νέο επισκέπτη της χώρας.

Οι όμορφες πόλεις, τα εντυπωσιακά κάστρα και η λαχταριστή κουζίνα είναι και όλα όσα θα παρακινήσουν κάθε ταξιδιώτη να κλείσει εισιτήρια με προορισμό την Κροατία. Η χώρα των 4 εκατομμυρίων κατοίκων τα πήγε περίφημα όσον αφορά τη διαχείριση του κορωνοιού και αυτό σίγουρα θα φανεί στην επισκεψιμότητά της.

Λιθουανία! Η μικρή χώρα στα βόρεια της Ευρώπης έχει ενδιαφέρουσα ιστορία, καλοσυνάτους κατοίκους και εκπληκτική φύση. Οι Λιθουανοι κατατάσσονται στους πιο μορφωμένους πολίτες της Ευρωπαϊκης Ένωσης. Μάλιστα κατά μέσο όρο μιλούν περισσότερες γλώσσες από πολίτες άλλων χωρών-μελών της ΕΕ.

Αλλά και η Τσεχία χειρίστηκε εξαιρετικά το θέμα με τον ιό σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Η Πράγα, το Κάρλο Βιβάρι και τόσα άλλα επικά αξιοθέατα της χώρας θα είναι στην κορυφή της καρδιάς κάθε ταξιδιώτης για το 2020.

Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς με το θέμα του κορωνοιού, για αυτό πριν κάνεις οποιοδήποτε ταξίδι ενημερώσου από για τη χώρα που θέλεις να ταξιδέψεις και έλεγξε τα χαρτιά που χρειάζεται για την είσοδό σου σ΄αυτή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here