Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας. Την διαπερνά ο ποταμός Μολδάβας και αποκαλείται «η χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων». Ένα ταξίδι σε αυτήν σίγουρα θα διευρύνει τους ταξιδιωτικούς σου ορίζοντες. Προτίμησέ την όλες τις εποχές του χρόνου. Αν επιλέξεις όμως τον χειμώνα σε ενημερώνω πως το κρύο είναι αρκετά τσουχτερό.

praga

Γενικές πληροφορίες:

Το νόμισμα της Τσεχίας είναι η τσέχικη κορόνα και ο πληθυσμός της Πράγας είναι 1.200.000 κάτοικοι.  Το ιστορικό κέντρο της Πράγας -από το 1992 και έπειτα-, ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η Πράγα διαθέτει ιστορικό πλούτο, εκπληκτικά αρχιτεκτονήματα και πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομία.

Τι να δεις – Που να πας:

Η πόλη είναι γεμάτη από θησαυρούς για αυτό θα σου προτείνω όλα όσα πρέπει σίγουρα να δεις. Αυτά είναι τα ακόλουθα: η γέφυρα του Καρόλου, το αστρονομικό ρολόι της Πράγας, η Πλατεία Παλαιάς πόλης της Πράγας , το Κάστρο της Πράγας, ο τοίχος του Λένον, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου, το σπίτι που “χορεύει” και η πύλη της Πυρίτιδας. Πριν φύγεις θα πρέπει σίγουρα να κάνεις μια κρουαζιέρα στα νερά του Μολδάβα.

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις:

Η γαστρονομία της χώρας είναι αρκετά ενδιαφέρουσα με πολλά διαφορετικά φαγητά και street food. Ένα φαγητό που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις είναι το τσέχικο γκούλας που είναι βοδινό κρέας, συνοδευόμενο από ζυμαρικά Knedilky και τσέχικη μπύρα. Επίσης το γκούλας μπορεί να είναι και σε μορφή σούπας. Επίσης δοκίμασε Τρντέλνικ (Trdelník) που είναι μια γλυκιά έκπληξη που θα βρεις σε όλους τους δρόμους της πόλης. Κάποιοι μέσα προσθέτουν σοκολάτα ή σαντιγί άλλοι όμως το προτιμούν σκέτο. Επίσης στους δρόμους της πόλης υπάρχουν πολλοί πάγκοι από όπου μπορείς να πάρεις χοιρινό. Σου κόβουν ένα κομμάτι και το τρως. Αρκετά ιδιαίτερο αλλά άκρως ενδιαφέρον.

Που να φας: 

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα εστιατόρια  που θα βρεις στην Πράγα είναι το The SPIDER tavern. Θα το βρεις στην διεύθυνση: Celetna 17. Η Spider Tavern είναι μια μεσαιωνική ταβέρνα που σερβίρει «φαγητό εποχής» και χαρίζοντας τους επισκέπτες ένα εξαιρετικό θέαμα από ζογκλέρ, ξιφομάχους και χορεύτριες της κοιλιάς.

Πότε να πας:

Οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείς την Πράγα είναι από Μάρτιο – Μάιο και από Σεπτέμβριο – Νοέμβριο.   Αυτές τις δύο περιόδους έχει πάντα τον καλύτερο καιρό. Φυσικά η Πράγα είναι εκπληκτική και τα Χριστούγεννα, όμως να σε ενημερώσουμε πως τότε οι θερμοκρασίες είναι πολύ τσουχτερές.

Που να μείνεις:

Μια πολύ καλή επιλογή ξενοδοχείου στην Πράγα είναι το 987. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και διαθέτει 60 ορόφους. Τα δωμάτια είναι άνετα και με μεγάλους χώρους. Το 987 Hotel, διαθέτει εστιατόριο, σάλα για meeting και πολύ καλή σύνδεση ίντερνετ. Εξασφάλισε την διαμονή σου στο 987 Hotel, εδώ

Επεισόδιο Happy Traveller:
Απήλαυσε το επεισόδιο Happy Traveller στην Πράγα

praga happy traveller (2)praga happy traveller (3)praga happy traveller (4)praga happy traveller (5)praga happy traveller

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here