Η Κρακοβία είναι μια από τις πιο τουριστικές αλλά και όμορφες πόλεις της Πολωνίας. Είναι σίγουρο πως θα την επισκεφθείς, όταν ταξιδέψεις στη χώρα. Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, επίλεξε και σου παρουσιάζει τα 10 κορυφαία πράγματα που πρέπει να δεις και να κάνεις όταν φτάσεις Κρακοβία.

  1. Παλιά πόλη. Ξεκίνα την εξερεύνηση από την πανέμορφη παλιά πόλη της Κρακοβίας. Γραφική και πανέμορφη θα σου κάνει μια υπέροχη εισαγωγή στην εντυπωσιακή Κρακοβία.
  2. Κάστρο Βαβέλ. Έπειτα συνέχισε με το κάστρο της πόλης Wawel (Βαβέλ), το οποίο δεν χρειάζεται εισιτήριο για να μπεις (μόνο για τους εκθεσιακούς χώρους).
  3. Ο δράκος του κάστρου. Φυσικά πριν φύγεις από την περιοχή, πέρνα μια βόλτα για να δεις και τον «δράκο» να βγάζει φωτιές. (Ο δράκος βρίσκεται στο πλάι του κάστρου στη μεριά του ποταμού και κάθε 5 λεπτά βγάζει φωτιές).
  4. Rynek Glowny . Πήγαινε στην Rynek Glowny σε μια από τις μεγαλύτερες πλατείες του κόσμου και στην μεσαιωνική πλατεία της Κρακοβίας. Εκεί θα βρεις πολλούς πάγκους, αξιοθέατα και πολυκοσμία.
  5. Florianska . Φυσικά κάνε βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο της Florianska ή αλλιώς στον «βασιλικό δρόμο» της πόλης.  
  6. Kazimierz . Μια ακόμη ενδιαφέρουσα στάση είναι η συνοικία του Kazimierz. Αυτή είναι η εβραϊκή γειτονιά της Κρακοβίας που πλέον έχει εξελιχθεί σε ένα νεανικό στέκι με urban μπαράκια και καλή διάθεση από όλους προς όλους.  
  7. Νέα Πόλη . Mπορείς να πας και στη Νέα Πόλη. Εκεί βέβαια έχουν χτιστεί απρόσωπες πολυκατοικίες για την εργατική τάξη. Δεν είναι κάτι το όμορφο ή το εντυπωσιακό, αλλά έχει το ενδιαφέρον του καθώς έτσι θα γνωρίσεις και την σοβιετική πλευρά της Κρακοβίας.
  8. Μπάρμπικαν της Κρακοβίας. Το μεγαλόπρεπο,κυκλικό φρούριο Μπάρμπικαν είναι ένα φυλάκιο συνδεδεμένο με τα τείχη της πόλης . Η ιστορική πύλη, οδηγεί στην Παλιά Πόλη της Κρακοβίας. Σήμερα λειτουργεί αποκλειστικά ως τουριστικό αξιοθέατο.
  9. Πύλη του St. Florian. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από αυτή τη λίστα η πύλη του St. Florian. Μιλάμε για έναν από τους πιο γνωστούς πολωνικούς γοτθικούς πύργους, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς της παλιάς πόλης της Κρακοβίας.
  10. Αλατωρυχείο και Άουσβιτς. Εκτός της πόλεως θα πρέπει να επισκεφθείς το αλατωρυχείο της Βιελίτσκα (Wieliczka) που έχει είσοδο περί τα 20€ το Άουσβιτς με το σχετικό μνημείο και το μουσείο με είσοδο 10€.

Στην φωτογραφία που ακολουθεί θα δεις την είσοδο του Άουσβιτς.

Πολωνία: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για τη χώρα

Θέλεις να βλέπεις εικόνα και όχι κείμενο; Έχουμε λύση και για αυτό. Δεν έχεις παρά να απολαύσεις το επεισόδιο που κάναμε όταν επισκεφθήκαμε την Πολωνία. Σε αυτό θα δεις τα μέρη που επισκεφθήκαμε, τα παραδοσιακά φαγητά που δοκιμάσαμε και εμπειρίες που μπορείς και εσύ να ζήσεις, όταν επισκεφθείς την Πολωνία.

Happy Traveller στην Πολωνία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here