Κουλντίγκα! Η όμορφη πόλη στη δυτική Λετονία που διαθέτει έναν από τους πιο ιδιαίτερους καταρράκτες της Ευρώπης. Με προστάτιδα της την Αγία Αικατερίνη και με τον ποταμό Alekšupīte να περνάει από το κέντρο της πόλης, η Κουλντίγκα καταφέρνει να κερδίζει και τον πιο δύσπιστο!

created by dji camera
Καταρράκτης Venta, Kuldiga.

Πόλη: Κουλντίγκα
Χώρα: Λετονία
Νόμισμα: Ευρώ
Πληθυσμός: 12.981

Γενικές Πληροφορίες:
Η Κουλντίγκα είναι από τις πιο γραφικές στάσεις στο road trip της Λετονίας. Η πόλη με πληθυσμό περίπου 13.500 κατοίκων, διαθέτει τον πιο φαρδύ καταρράκτη στην Ευρώπη. Μάλιστα στον ίδιο καταρράκτη, την περίοδο της άνοιξης οι σολωμοί που περνούν το ποτάμι ταξιδεύοντας και πηδούν από την κάτω μεριά του καταρράκτη στην επάνω (Αντίθετα με τη φορά του νερού), κάτι το οποίο χαρίζει ένα εξαιρετικό θέαμα. Η προστάτιδα της πόλης είναι η Αγία Αικατερίνη.

Που να πάω – Τι να δω:
Η πόλη είναι σχετικά μικρή όμως έχει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα να δεις. Ξεκινώντας από το κέντρο της πόλης απόλαυσε τα κεντρικά κτίρια και την πλατεία της πόλης. Περπάτησε στον κεντρικό δρόμο και πιθανότατα δες το τουριστικό τρένο που περνάει από τους δρόμους της πόλης. Και γιατί όχι.. ανέβα για μια σύντομη βόλτα στην Κουλτίγκα. Έπειτα ανηφόρησε προς τα πάνω και συνάντησε το ξενοδοχείο Metropole όπου παλιότερα εκεί έγινε και μια αυτοκτονία με αφορμή τον έρωτα μιας κοπέλας για ένα νέο. Στη συνέχεια φτάσε στο μουσείο της πόλης που παλιότερα ήταν σπίτι που έκανε δώρο κάποιος πλούσιος ευγενής στην γυναίκα που αγαπούσε. Το παράξενο με αυτό το σπίτι, ήταν ότι βρισκόταν στο Παρίσι. Το «ξήλωσαν» στην κυριολεξία και το έφεραν στην Κουλτίγκα εξαιτίας της αγάπης. Λίγο πιο κάτω θα βρεις τον περίφημο καταρράκτη Venta. Πήγαινε να τον δεις από κοντά και γιατί όχι.. αν είναι καλοκαίρι τόλμησε να βουτήξεις κιόλας. Στη συνέχεια πήγαινε στο πάρκο που βρίσκεται εκεί κοντά. Θα δεις κάποια εκπληκτικά αγάλματα που δώρισε μια καλλιτέχνιδα της περιοχής. Η κοινότητα για να την τιμήσει, τα έβαλε στο πάρκο.

Που να φάω – Εστιατόρια:
Μια πολύ καλή πρόταση φαγητού στην περιοχή είναι το εστιατόριο του ξενοδοχείο Metropole. Αν και βρήκαμε πολύ καλύτερα πιάτα σε όλη τη Λετονία, το επίπεδο του εστιατορίου εκεί, ήταν αξιοπρεπέστατο. Επίσης μην ξεχάσεις να φας ένα γλυκό στο ζαχαροπλαστείο-καφέ που θα βρεις κάτω από το ξενοδοχείο «2 balozi». Τι να φάω στην Λετονία. 

Που να μείνω – Διαμονή:
Εμείς κατά τη διαμονή μας στη Κουλτίγκα μείναμε στο ξενοδοχείο «2 balozi». Τα δωμάτια ήταν αρκετά καλά αλλά και το ξενοδοχείο Metropole είναι  μια πολύ καλή επιλογή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here