Παβιλόστα! Η ήσυχη της Λετονίας. Η ήρεμη δύναμη που σε συνδυασμό με την υπέροχη παραλία που διαθέτει είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις και να αφήσεις πίσω τις σκοτούρες.

DCIM100GOPROG0015426.JPG

Πόλη: Παβιλόστα
Χώρα: Λετονία
Νόμισμα: Ευρώ
Πληθυσμός: 1,134

Γενικές Πληροφορίες:
Η πραγματική ανάπτυξη της πόλης ξεκίνησε το 1893 όταν ξεκίνησε η οικοδόμηση του στρατιωτικού λιμανιού Liepāja (Karosta). Τότε η Pāvilosta έγινε το κεντρικό σημείο από όπου μεταφέρονταν οι λίθοι στη Liepāja. Ακόμη και όταν οι αποστολές της πέτρας σταμάτησαν είχε καταφέρει να έχει μια καλή ναυτιλιακή και λιμενική υποδομή. Η πόλη πέρασε δύσκολα και μόλις το 1991, η Pāvilosta έγινε και πάλι μέλος της Δημοκρατίας της Λετονίας. Η Παβιλόστα είναι ιδανική για καλούς σέρφερ -λόγω των ανέμων-. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, προσελκύει πολλούς επαγγελματίες σέρφερ.

Που να πάω – Τι να δω:
Η Παβιλόστα δεν είναι καμία τεράστια πόλη όμως έχει και αυτή το ενδιαφέρον της. Κάνε μια βόλτα στην παραλία και μην παραλείψεις να ανέβεις στο παρατηρητήριο. Έπειτα προχώρησε προς το μουσείο της πόλης και κατευθύνσου προς το λιμάνι της. Εκεί θα μπορέσεις να πας μια βόλτα με τους ντόπιους και τις βάρκες τους και έτσι θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις και τη θάλασσα της Παβιλόστα. Έπειτα ρώτησε τους κατοίκους για να σε κατατοπίσουν σχετικά με το που θα βρεις που γίνεται το κάπνισμα του ψαριού. Κάποιος χωριανός καπνίζει παραδοσιακά τα ψάρια και μάλιστα δείχνει και στους τουρίστες πως το κάνει.

Pavilosta Letonia Happy Traveller (16)

Που να μείνω:
Κατά την επίσκεψή μας στην Παβιλόστα, δεν μείναμε εκεί. Από ότι είδαμε όμως υπάρχει η δυνατότητα να μείνεις και μάλιστα το καλοκαίρι το μέρος έχει ιδιαίτερη τουριστική κίνηση. Σίγουρα θα βρεις κάποιο κατάλλυμα του γούστου σου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here