Όταν βλέπεις το χωριό για πρώτη φορά, καταλαβαίνεις πως κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει εδώ. Το Λαμπουάν μπάτζο είναι το κέντρο της περιοχής και ορμητήριο αρκετών τουριστών για τις διακοπές τους. Σε αυτό υπάρχει ανάπτυξη καθώς θα δεις μεγάλο σούπερ μάρκετ, ενδιαφέροντα εστιατόρια και αρκετό κόσμο.

labuan-bajo-komodo-indonesia-happy-traveller

Πόλη: Λαμπουάν Μπατζό
Χώρα: Ινδονησία
Επίσημες γλώσσες: Ινδονησιακά
Πολίτευμα: Προεδρική Δημοκρατία
Νόμισμα: Ρουπία
Οδηγούν από: αριστερά

Γενικές Πληροφορίες:

Το Λαμπουάν μπάτζο (Labuan Bajo) είναι ένα ψαροχώρι που βρίσκεται στην περιοχή Νούσα Τενγκάρα της ανατολικής Ινδονησίας. Είναι τόσο πολυσύχναστο που έχει μεταμορφωθεί πια σε κέντρο τουρισμού της περιοχής. Από εκεί γίνονται οι εκδρομές για το νησί Κομόντο αλλά και για το νησί Rinca. Επίσης από το Λαμπουάν μπάτζο μπορείς να πας και στο νησί των νυχτερίδων (Bat Island) για να απολαύσεις τις χιλιάδες νυχτερίδες που πετούν μετά την δύση του ηλίου. Φυσικά και οι καταδύσεις είναι μια δραστηριότητα που οργανώνεται άψογα από το νησί Λαμπουάν μπάτζο.

Που να πας – Τι να δεις:

Στο Λαμπουάν Μπάτζο γίνονται ξεχωριστές εκδρομές για να γνωρίσεις καλύτερα το νησί. Επιλέγοντας μια τέτοια εκδρομή, καλό θα είναι να πας στην λίμνη Sano Nggoang Crater Lake η οποία είναι πανέμορφη. Στην συνέχεια θα πρέπει να επισκεφθείς τους καταρράκτες της περιοχής που έχουν εξαιρετική ομορφιά. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να κάνεις είναι να παρακολουθήσεις τον παραδοσιακό χορό τους εκεί. Φεύγοντας ή ερχόμενος στο λιμάνι πέρνα μια βόλτα από την ψαραγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Μπορεί να μυρίζει άσχημα, αλλά είναι πολύ ιδιαίτερη επίσκεψη.

Μετακίνηση – Μεταφορά: 

Το αεροδρόμιο του Κομόντο βρίσκεται μόλις 2 χλμ από το κέντρο του Labuan Bajo και έχει 4-6 καθημερινές πτήσεις που φθάνουν από το Μπαλί. Το λιμάνι από την άλλη, έχει καθημερινές αναχωρήσεις πλοίων στην Bima και εβδομαδιαία ή δύο φορές την εβδομάδα αναχωρήσεις προς Ντενπασάρ και Sulawesi. Αν θέλεις να κάνεις βόλτα εντός πόλης μπορείς είτε με τα πόδια (το νησί είναι αρκετά μικρό), είτε με μηχανή (μπορείς να νοικιάσεις μια), είτε με αμάξι (θα σου προτείναμε να το πάρεις με οδηγό).

Ψαροκατάσταση:

Φυσικά ως ένα -παλιό- παραδοσιακό ψαροχώρι δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό τα ψάρια. Για αυτό λοιπόν οι ντόπιοι έχουν φτιάξει αυτοσχέδια «φορητά» εστιατόρια στα οποία έχουν, ψήνουν και σερβίρουν ψάρια στους πελάτες. Ίσως να μην είναι πολύ ασφαλές να φας από εκεί, από την άλλη αν έχεις κάνει τα απαραίτητα εμβόλια, δοκίμασε και μην σε νοιάζει τίποτα. Σε κάθε περίπτωση -και αν δεν θέλεις να δοκιμάσεις, μπορείς να επισκεφθείς και την ψαραγορά που βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το λιμάνι.

labuan-bajo-komodo-indonesia-happy-traveller-2 labuan-bajo-komodo-indonesia-happy-traveller-3 labuan-bajo-komodo-indonesia-happy-traveller-4

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ κι άλλα ταξιδιωτικά άρθρα σχετικά με την Ινδονησία:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here