Λιθουανία! Η μικρή χώρα στα βόρεια της Ευρώπης έχει ενδιαφέρουσα ιστορία, καλοσυνάτους κατοίκους και εκπληκτική φύση.

Μπορεί βέβαια η χώρα να είναι μικρή για τα νούμερα της ΕΕ, όμως είναι αρκετά μεγάλη για τις υπόλοιπες χώρες της Βαλτικής. Για την ακρίβεια είναι η μεγαλύτερη (σε έκταση) ανάμεσα στις άλλες δύο.

 

default
Βίλνιους, Λιθουανία

Χώρα: Λιθουανία
Πρωτεύουσα: Βίλνιους
Επίσημες γλώσσες: Λιθουανικά
Πολίτευμα: Ημιπροεδρική Δημοκρατία
Οδηγούν από: δεξιά
Πληθυσμός: 2.800.738
Έκταση: 65.300 km2
Νόμισμα: Ευρώ

Γενικές Πληροφορίες:
Η Λιθουανία είναι η μεγαλύτερη σε έκταση από τις βαλτικές χώρες. Η χώρα έχει πολυάριθμες λίμνες. Η οικονομία της χώρας βασίζεται κυρίως στη γεωργία. Το προσδόκιμο ζωής στο σύνολο του πληθυσμού, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2016 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ήταν 75 χρόνια. Το 77,2% των Λιθουανών ανήκει στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Η ώρα της Λιθουανίας είναι ίδια με αυτή της Ελλάδας. Η Λιθουανία είναι μέλος της ΕΕ από το 2004. 

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – ΜΟΡΦΩΣΗ: Οι Λιθουανοι κατατάσσονται στους πιο μορφωμένους πολίτες της Ευρωπαϊκης Ένωσης. Μάλιστα κατά μέσο όρο μιλούν περισσότερες γλώσσες από πολίτες άλλων χωρών-μελών της ΕΕ.

This image has an empty alt attribute; its file name is vilnius-lithuania-happy-traveller-28-1024x577.jpg

Που να πάω – Τι να δω:
Όταν επισκεφθείς την Λιθουανία σίγουρα θα πρέπει να πας στην λιλιπούτια πρωτεύουσα το Βίλνυους. Εκεί υπάρχουν πολλά να δεις με αποκορύφωμα την πανέμορφη παλιά πόλη. Υπάρχουν όμως και εκτός πρωτεύουσας ενδιαφέρουσες τοποθεσίες. Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι το Καούνας, που είναι και η παλιά πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Εκεί, εκτός από την γραφική πόλη, θα περπατήσεις και σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της χώρας, το κάστρο του Καούνας. Επίσης σχετικά κοντά στην πρωτεύουσα υπάρχει η λίμνη Τρακάι (Trakai), η οποία και αυτή αξίζει πολύ ταξιδιωτικά. Τέλος, σε απόσταση 3 ωρών από το Βίλνιους βρίσκεται ο λόφος των σταυρών που είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα σημεία της χώρας, ο λόφος με τους σταυρούς. Μπορεί να απέχει αρκετά όμως αξίζει τον κόπο ειδικά αν κάνεις road trip.

vilnius lithuania happy traveller (18)

Τι να φάω – Τι να δοκιμάσω:
Η παραδοσιακή λιθουανική κουζίνα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο κρέας όπως αγριόχοιρο ή φασιανό. Ένα παραδοσιακό πιάτο είναι η πατάτα φούρνου cepelinai «ζεπελίνε» και η κρύα σούπα saltibarciai «σαλτιμπάρσκε» η οποία θυμίζει το ισπανικό gaspacho. Τέλος δοκίμασε αρίστης ποιότητας λιθουανική μπίρα Hira.

This image has an empty alt attribute; its file name is lithuania-2-1024x577.jpg

Πότε να πάω:
Η Λιθουανία είναι μια αρκετά κρύα χώρα. Άρα η καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείς είναι όταν οι θερμοκρασίες θα είναι ήπιες. Αυτό συμβαίνει από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ενημερώσου σχετικά με τον ιό και τα άρθρα που έχουμε ανεβάσει στο site μας: ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Οι 10 πιο ασφαλείς ευρωπαϊκές χώρες για ταξίδι / Κορωνοϊός: Πώς θα είναι τα ταξίδια με αεροπλάνα, λεωφορεία και τρένα;

Ξενοδοχείο – Που να μείνω: Κλείσε οικονομικό ξενοδοχείο στη Λιθουανία.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ταξιδιωτικά άρθρα σχετικά με την Λιθουανία:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here