Το παλαιότερο φαρμακείο -το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα- στην Ευρώπη είναι το Raeapteek. Το φαρμακείο του Δημαρχείου του Ταλίν είναι πια ένα από τα στολίδια της πόλης, το οποίο συρρέουν πολλοί τουρίστες για να δουν.

tallinn estonia happy traveller paliotero farmakeio (5)

Γενικές Πληροφορίες:
Το Raeapteek (το φαρμακείο του Δημαρχείου) βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Ταλίν στην Εσθονία. Δεν ξέρουμε την ακριβή ημερομηνία που άνοιξε το φαρμακείο, όμως γνωρίζουμε πως το 1422 βρισκόταν ήδη στα χέρια του τρίτου ιδιοκτήτη του. Κάποιοι μελετητές θεωρούν πως άνοιξε το 1415. Με θέα το Δημαρχείο το φαρμακείο αυτό είναι το πιο παλιό -με συνεχόμενη λειτουργία- φαρμακείο της Ευρώπης. Το φαρμακείο αυτό είναι η παλιότερη επιχείρηση στο Ταλίν. Η πρώτη φορά που «βλέπουμε» το φαρμακείο κάπου είναι σε μια ελαιογραφία το 1800 ενώ οι πρώτες φωτογραφίες του χρονολογούνται το 1889.

Πως να πάω – Τι να δω:
Είναι ό,τι πιο εύκολο μπορείς να φανταστείς. Το φαρμακείο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Ταλίν, ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο. Δεν χρειάζεται να πληρώσεις είσοδο και μπορείς να μπεις στον ειδικό αφιερωματικό-μουσειακό χώρο που υπάρχει. Μέσα θα δεις διάφορα κουτιά από φάρμακα, σκεύη με τα οποία παρασκεύαζαν τις φαρμακευτικές αγωγές αλλά και βαλσαμωμένα ζώα που χρησίμευαν και αυτά στην τότε παρασκευή φαρμάκων. Διεύθυνση: Raekoja plats 11, Ταλίν 10146, Εσθονία.

Σημείωση: Εδώ να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο φαρμακείο είναι το παλαιότερο με συνεχόμενη λειτουργία από τότε που άνοιξε στην Ευρώπη και όχι το παλαιότερο φαρμακείο γενικώς. 

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ταξιδιωτικά άρθρα σχετικά με την Εσθονία:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here