Και το ταξίδι ξεκινάει. Με ορμητήριο την Δράμα τελικά μπορείς να δεις πολλά περισσότερα πράγματα από ό,τι φαντάζεσαι. Εμείς πήραμε το αμάξι μας από την Θεσσαλονίκη και ξεκινήσαμε για το πιο απρόβλεπτο road trip και τα πιο όμορφα μέρη.

drama happy traveller (40)

1Η ΜΕΡΑ
Η πρώτη ημέρα είναι μέρα αφιερωμένη στο ορμητήριό μας, την Δράμα. Αφού φτάσουμε στην πόλη και τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο Hydrama Hotel, ξεκινάμε τις περιπλανήσεις στην πόλη, στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας αλλά και στο κέντρο της. Φυσικά δεν παραλείπουμε να ανέβουμε και στον Λόφο Κορύλοβο για να απολαύσουμε την θέα της πόλης από ψηλά.

Δράμα
Δράμα

ΔΡΑΜΑ
Δράμα! Η πόλη με τις προϊστορικές ρίζες και την μακραίωνη ιστορία. Έχει υποστεί πολέμους στους οποίους άντεξε παλικαρίσια και σήμερα έχει καταφέρει να είναι μια πόλη με πολλά αξιοθέατα, όμορφες γωνιές και έντονο το στοιχείο της φύσης. Εντός αλλά και εκτός πόλεως. Απέχοντας μόλις 150 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη, η Δράμα έχει καταφέρει επίσης να γίνει το τέλειο ορμητήριο για όσους θέλουν να δουν την ίδια την πόλη, αλλά και τις γύρω περιοχές.

Θέα από τον λόφο Κορύλοβο
Θέα από τον λόφο Κορύλοβο

ΛΟΦΟΣ ΚΟΡΥΛΟΒΟ
Ο Κορύλοβος είναι ένας λόφος με ύψος περίπου 500 μέτρων. Αποτελεί χώρο αναψυχής πολλών επισκεπτών αλλά και κατοίκων της Δράμας. Ο μεγάλος σταυρός, είναι τοποθετημένος από το 1997. Εκεί τον τοποθέτησε ο Νικόλαος Λατσίσταλης προς τιμήν των χαμένων Προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής. Είναι κατασκευασμένος από μπετόν και σίδερο.

2Η ΜΕΡΑ
Ξεκινάει το πραγματικό road trip! Μπαίνουμε στο αμάξι και πάμε να εξερευνήσουμε τις γύρω περιοχές. Πηγαίνουμε στο Φαράγγι της Πετρούσας, στο σπήλαιο του Αγγίτη, στο Οχυρό, το Νευροκόπι για να καταλήξουμε στον Βώλακα με τα ξακουστά του λουκάνικα. Έπειτα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Φαράγγι Πετρούσας
Φαράγγι Πετρούσας

ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ
Το φαράγγι της Πετρούσας αποτελεί πόλο έλξης για τους φυσιολάτρες αλλά και τους περιπατητές. Έχει μήκος 12 χιλιόμετρα και διαθέτει πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Το πέτρινο Θέατρο του φαραγγιού αποτελεί ένα πανέμορφο στολίδι της Μακεδονίας αλλά και ένα εξαιρετικό μέρος συναυλιών και παραστάσεων. Το χωριό Πετρούσα βρίσκεται στην κατάληξη του ομώνυμου φαραγγιού και απέχει από την Δράμα 14 χιλιόμετρα.\

Σπήλαιο Αγγίτη
Σπήλαιο Αγγίτη

ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ
Το σπήλαιο Αγγίτη είναι ένα από τα πιο γνωστά και όμορφα σπήλαια της περιοχής. Αξίζει την επίσκεψή σου μιας και είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου.

Οχυρό Λισσέ
Οχυρό Λίσσε

ΟΧΥΡΟ ΛΙΣΣΕ 
Το Οχυρό Λίσσε ο ελληνικός στρατός πολέμησε εναντίον των Γερμανικών και Βουλγαρικών μεραρχιών. Σε ανάμνηση των μαχών και για να τιμηθούν οι νεκροί, έχει ανεγερθεί εκεί ένα μικρό Μουσείο.

ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ
Το Κάτω Νευροκόπι ή απλώς Νευροκόπι είναι γνωστό κυρίως για τις νόστιμες πατάτες που παράγει και προμηθεύει την χώρα. Παλαιότερα ονομαζόταν Ζύρνοβο ενώ η ονομασία άλλαξε την 1η Απριλίου του 1927 σε κάτω Νευροκόπι. Αυτό συνέβει έπειτα από την συνθήκη του Νεϊγύ και την άφιξη των προσφύγων από το Νευροκόπι (στην σημερινή Βουλγαρία). Οι καιρικές συνθήκες στο χωριό είναι έντονες και δεν έχει λέγεται άδικα και η «Η Σιβηρία της Ελλάδας». Έχει πληθυσμό 2.157 κατοίκους.

ΒΩΛΑΚΑΣ
Ο Βώλακας είναι ένα αρκετά τουριστικό χωριό της περιοχής με περίπου 1000 κατοίκους. Το χωριό ειδικά γίνεται ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να επισκεφθούν και το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού. Γαστρονομικά φημίζεται για το ξακουστό βωλακιώτικο λουκάνικο και μάλιστα μπορείς να το απολαύσεις στα καλύτερά του στην Ταβέρνα Χριστίνα. Το γραφικό αυτό χωριό είναι χτισμένο σε 830 μέτρα υψόμετρο.

3Η ΜΕΡΑ
Δεύτερη μέρα ασταμάτητου road trip. Σήμερα ξεκινάμε με το χωριό Νικηφόρος, συνεχίζουμε με το Παρανέστι και τελειώνουμε με το Δοξάτο και την Χωριστή. Έτσι μέσα σε 3 ημέρες έχουμε επισκεφθεί υπέροχα μέρη και καταπληκτικές τοποθεσίες.

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
Το χωριό Νικηφόρος βρίσκεται σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από την Δράμα. Είναι χωριό με μεγάλη ιστορία και πολύ ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική. Με μια πρώτη βόλτα θα συναντήσεις πολλά παλιά αρχοντικά. Ακόμη και αν είναι παλιά και απεριποίητα δεν παύουν ακόμη να εκπέμπουν αριστοκρατία. Υπάρχει μάλιστα και ένα κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το ιδιωτικό σχολείο του οικισμού. Επιβλητικός επίσης είναι και ο σιδηροδρομικός σταθμός του Νικηφόρους που σήμερα δεν χρησιμοποιείται.

Παρανέστι
Παρανέστι

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ
Παρανέστι! Η γραφική και όμορφη κωμόπολη που είναι γεμάτη βλάστηση και ομορφιές. Το μέρος αποτελεί πόλο έλξης για φυσιολάτρεις και περιπατητές. Εκτός από την υπέροχη φύση όμως, στο Παρανέστι θα βρεις καλό φαγητό και χαμογελαστούς ανθρώπους και έναν πανέμορφο σιδηροδρομικό σταθμό.

Δοξατο
Δοξατο

ΔΟΞΑΤΟ
Δοξάτο! Η ένδοξη αλλά και μαρτυρική κωμόπολη του νομού Δράμας. Το πολύπαθο σχολείο του Δοξάτου, ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου και τόσα ακόμη γεμάτα ιστορία σημεία για να επισκεφθείς. Αυτή η κωμόπολη δεν είναι γεμάτη από την αυτοθυσία των Ελλήνων αλλά και η απόδειξη πως ό,τι και αν συμβεί ο ελληνισμός πάντα θα λάμπει.

ΧΩΡΙΣΤΗ
Την Χωριστή δεν προλάβαμε να την δούμε πολύ όμως και μια γρήγορη ματιά ήταν αρκετή για να την συμπαθήσουμε. Εσύ μπορείς να μείνεις παραπάνω για να γνωρίσεις τις ομορφιές της.

Δες το επεισόδιο που κάναμε στη Δράμα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here