Καούνας! Η πόλη διαμάντι της Λιθουανίας και ένας από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς στη χώρα. Η τοποθεσία μαγική μιας και περιβάλλεται από δάση και βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Νέμουνας (Nemunas) και Νέρις (Neris).

kaunas lithuania happy traveller (2)

Χώρα: Λιθουανία
Πόλη: Καούνας
Επίσημες γλώσσες: Λιθουανικά
Πολίτευμα: Ημιπροεδρική Δημοκρατία
Νόμισμα: Ευρώ
Διαφορά ώρας: Ίδια ώρα με την Ελλάδα

Γενικές Πληροφορίες:
Το Καούνας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και πρώην προσωρινή πρωτεύουσα της χώρας. Διαθέτει υπέροχα αρχιτεκτονήματα όπως το κάστρο, το δημαρχείο της πόλης αλλά και ο Ναός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Επίσης η πόλη αυτή ξεχωρίζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο αφού έχει και μουσείο Διαβόλου. Μέσα του εκτίθενται ειδώλια του διαβόλου και άλλων δαιμόνων. Επίσης μια ενδιαφέρουσα πληροφορία για την πόλη είναι ότι ο κεντρικός δρόμος Laisver, μέχρι σήμερα αποτελεί το μοναδικό δρόμο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα.

Που να πάω – Τι να δω:
Η πόλη έχει αρκετά και όμορφα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείς. Κάποια από αυτά είναι σίγουρα ο Ναός Αρχαγγέλου Μιχαήλ το Δημαρχείο του Κάουνας που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και το Κάστρο του Κάουνας με το επιβλητικό άγαλμα και τόσα ακόμη. Φυσικά μην παραλείψεις να βολτάρεις στην παλιά πόλη και να απολαύσεις την υπέροχη αρχιτεκτονική της.

Νοστιμότατο πιτάκι-ντόνατς στο γνωστό μαγαζί της πόλης.
Νοστιμότατο πιτάκι-ντόνατς στο γνωστό μαγαζί της πόλης Spurgine.

Τι να φάω – Τι να δοκιμάσω:
Όταν φτάσεις στην πόλη και αφού την περπατήσεις για να την γνωρίσεις καλύτερα, δοκίμασε την παραδοσιακή λιθουανική κουζίνα που θα βρεις σε πολλά εστιατόρια. Όμως υπάρχει και κάτι που δεν θα βρεις αλλού. Τα παραδοσιακά πιτάκια-ντόνατς που είναι αλμυρά και γλυκά τα βρίσκεις μόνο στο Καούνας. Αναζήτησε το αντίστοιχο μαγαζί και δοκίμασέ τα όλα! Αξίζει!

Που να φάω – Εστιατόρια:
To ETNO DVARAS είναι ένα κλασσικό λιθοαυνικό μαγαζί στο οποίο μπορείς να γευτείς την τοπική κουζίνα. Εμείς δοκιμάσαμε την κουζίνα τους στην πρωτεύουσα, όμως αν δεν πας εκεί, μπορείς να πας στο Καούνας. Διεύθυνση: K. Barshausko g. 66A, Κάουνας 44025, Λιθουανία. Επίσης το Spurginė είναι ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά της πόλης. Σερβίρει ζεστό καφέ και υπέροχα γεμιστά πιτάκια – ντόνατς τα οποία έχουν γίνει πια το trend της πόλης. Διεύθυνση: Laisvės al. 84, Kaunas 44250, Λιθουανία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here