Νίσυρος, το νησί στο οποίο παντρεύεται η απλότητα με την ομορφιά και το εντυπωσιακό ηφαιστειογενές έδαφος με τις εξαιρετικές παραλίες. Βρίσκεται ανάμεσα στην Κω, την Τήλο και την Αστυπάλαια. Το νησί αυτό είναι πολύ γνωστό λόγω του ηφαιστείου που διαθέτει αλλά και των εξαιρετικά ήρεμων διακοπών που παρέχει στον επισκέπτη.

nisyros happy traveller (48)

Η Χώρα της Νισύρου είναι ένα πραγματικό κόσμημα και αξίζει να χαθείς στα στενά της όσο περισσότερο γίνεται. Δημιουργήθηκε, σύμφωνα με το μύθο της Γιγαντομαχίας, όταν κατά την μάχη ο Ποσειδώνας απέσπασε κομμάτι της Κω και το πέταξε στον Πολυβώτη.

Γενικές Πληροφορίες: 

Η Νίσυρος είναι ένα νησί του νότιου Αιγαίου και έχει έκταση περίπου 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο πληθυσμός του νησιού το 1950 αριθμούσε 2.516 κατοίκους, αλλά το 2011 (κατά την τελευταία απογραφή) ο πληθυσμός έφτανε με την βία τους 987 κατοίκους. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι το Μανδράκι. Στο νησί βρίσκεται και ο μεγαλύτερος υδροθερμικός κρατήρας στον κόσμο  ο Στέφανος, ο οποίος έχει διάμετρο 300 μέτρα. Η Νίσυρος έχει συνολικά 5 κρατήρες.

nisyros happy traveller (35)

Που να πας – Τι να δεις:

Το νησί έχει τόσα πολλά πράγματα για να δεις που σίγουρα θα χρειαστείς 2-3 ημέρες σε αυτό. Το ηφαίστειο της Νισύρου, το Ηφαιστειολογικό Μουσείο Νισύρου στο χωριό Νικιά, το Μανδράκι και το μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιανής θα πρέπει να είναι από τις πρώτες στάσεις σου. Η “πλατεία της Ηλικιωμένης” στην χώρα είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού. Θα πρέπει σίγουρα να περάσεις και από το Παλιόκαστρο, ένα από τα πιο όμορφα κάστρα της Ελλάδας. Τέλος, θα πρέπει να γνωρίσεις καλύτερα τους οικισμούς Πάλοι και Εμπορειό. 

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις:

Οι τοπικές λιχουδιές είναι πολλές, αυτές που πρέπει σίγουρα όμως να δοκιμάσεις ακολουθούν. Οι νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες είναι ότι πιο παραδοσιακό μπορείς να φας στην Νίσυρο και θα το φας. Έχουν σε όλες τις ταβέρνες και -πίστεψέ με-, τους φτιάχνουν τέλειους! Επίσης δοκίμασε μπουκουνιά (παραδοσιακό φαγητό που φτιάχνεται με χοιρινό κρέας μαγειρεμένο στο λίπος του), καπαμά (κατσίκι γεμιστό) και τα τυριά του νησιού (μυζήθρα, κοπανιστή, σακουλιαστή). Αν φας σε κάποια ταβέρνα σίγουρα θα βάλουν και κάπαρη μιας και είναι το κύριο μπαχαρικό του νησιού. Από γλυκά προτιμούν εκείνα του κουταλιού αλλά και τους κουραμπιέδες και τα ξεροτήγανα. Τέλος δοκίμασε σουμάδα και κουκουζίνα (απόσταγμα από σταφύλι ή σύκα).

Που να μείνεις: 

Αν θέλεις και εσύ να εξασφαλίσεις την διαμονή σου στο νησί φθηνά και εύκολα, ψάξε εδώ.

Πως να πας στη Νίσυρο:

Για να φτάσεις στη Νίσυρο θα πρέπει να ταξιδέψεις μέχρι την Κω αεροπορικώς. Από εκεί θα πάρεις καραβάκι για να φτάσεις στο νησί. Σε περίπτωση που στην Κω έχεις νοικιάσει αυτοκίνητο θα πρέπει να προσέξεις σε ποιο καραβάκι θα επιβιβαστείς, καθώς δεν διαθέτουν όλα χώρο για Ι.Χ. Κλείσε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

Επεισόδιο Happy Traveller:

Αν θέλεις να απολαύσεις ολόκληρο το επεισόδιο Happy Traveller στη Νίσυρο, κάντο εδώ!

nisyros happy traveller (31)nisyros happy traveller (7) nisyros happy traveller (8) nisyros happy traveller (11) nisyros happy traveller (27) nisyros happy traveller (28)  nisyros happy traveller (33) nisyros happy traveller (39) nisyros happy traveller (40) nisyros happy traveller (42) nisyros happy traveller (44) nisyros happy traveller (46) nisyros happy traveller (47)  nisyros happy traveller (56) nisyros happy traveller (57) nisyros happy traveller (60) nisyros happy traveller (4)nisyros happy travellernisyros happy traveller (2) nisyros happy traveller (3)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here