Η Νίσυρος είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα νησιά της Ελλάδας. Είναι πολύ πιθανό να μην το έχεις γνωρίσει από κοντά, για αυτό και εδώ στο HappyTraveller.gr επιλέξαμε να σου παρουσιάσουμε τις 10 καλύτερες «γωνιές» του νησιού. Μετά από αυτό το ποστ ξεκίνησε να ετοιμάζεις βαλίτσες για να επισκεφθείς αυτό τον επίγειο παράδεισο.

 

1. Ηφαίστειο
Το ηφαίστειο είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού με όλα τα βλέμματα στραμμένα, στον μεγαλύτερο υδροθερμικό κρατήρα στον κόσμο, τον Στέφανο, ο οποίος έχει διάμετρο 300 μέτρα. Συνολικά το νησί έχει 5 κρατήρες. Το ηφαίστειο είναι πολύ πιθανόν ότι εξερράγη το 1422.

nisyros1

2. Πλατεία του χωριού Νικιά
Μια από τις ομορφότερες πλατείες στην Ελλάδα βρίσκεται αναμφισβήτητα στο χωριό Νικιά. Η φωτογραφία τα λέει όλα.

DCIM101GOPROG0645680.

3. Μανδράκι – Το κέντρο του νησιού
Το -αμφιθεατρικά χτισμένο- Μανδράκι είναι το τέλειο μέρος για να μείνεις, όταν επισκεφθείς την κούκλα Νίσυρο! Τα κατάλευκα σπίτια του οικισμού και η παραδοσιακή αισθητική του, κάνει τον ταξιδιώτη να περπατάει ασταμάτητα στα δρομάκια του γεμάτος διάθεση εξερεύνησης.

nisyros2

4. Παναγία η Σπηλιανή
Μια από τις πιο όμορφες εκκλησίες της χώρας μας βρίσκεται στη Νίσυρο. Φυσικά αναφέρομαι στην εξαιρετική Παναγία Σπηλιανή.

nisyros3

5. Παλαιόκαστρο
Το Παλαιόκαστρο είναι ένα από τα καλύτερα οχυρωματικά έργα της αρχαιότητας στο Αιγαίο που έχουν σωθεί. Το τείχος βρίσκεται στην κορφή ενός λόφου, πάνω από το Μανδράκι και είναι ιδανικό για επίσκεψη.

nisyros-happy-traveller-34

6. Προφήτης Ηλίας στο χωριό Νικιά
Μια ακόμη όμορφη εκκλησία της Νισύρου με θέα το χωριό Νικιά και το ηφαίστειο.

nisyros4

7. Μανδράκι με θέα την Παναγία την Σπηλιανή

nisyros happy traveller (57)

8. Παραδοσιακές τοπικές συνταγές
Η παράδοση της Ελλάδας στο φαγητό είναι τεράστια και ειδικά στο νησί τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα. Όταν πας δοκίμασε παραδοσιακά πιάτα και ωραίες γεύσεις από το νησί.

nisyros happy traveller (2)

9. Ηλιοβασίλεμα στο Παλαιόκαστρο

nisyros happy traveller (35)

10. Άλλη οπτική του κέντρου του νησιού

nisyros happy traveller (56)

Happy Traveller στη Νίσυρο

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here