Ένα απίθανο ταξίδι στη Νορβηγία που μας μάγεψε, έγινε το καλοκαίρι του 2020. Στόχος μας, να ανακαλύψουμε όλες τις γνωστές τοποθεσίες αλλά και τους κρυμμένους θησαυρούς της περιοχής. Και τα καταφέραμε!

Πάμε να δούμε επακριβώς τη διαδρομή που ακολουθήσαμε και τα μέρη που επισκεφθήκαμε!

19/8/2020, ημέρα 1η

Σήμερα φτάνουμε αεροπορικώς στο Τρόμσο στις 10 η ώρα το πρωί. Η όγδοη -ως προς τον πληθυσμό- μεγαλύτερη πόλη της χώρας μας συστήνεται και μας κάνει μια υπέροχη εισαγωγή στην κρύα Νορβηγία. Αφού πάρουμε το αυτοκίνητο που νοικιάσαμε από το αεροδρόμιο, ξεκινάμε για το κέντρο του Τρόμσο. Κάνουμε μια βόλτα στην πόλη για να δούμε τα βασικά της αξιοθέατα (τον καθεδρικό ναό, την γέφυρα της πόλης, Polaria Arctic Experience Center And Aquarium, Arctic Cathedral, Polar Museum & Skansen, κεντρικός δρόμος Storgata, η παλιότερη Pub του Τρόμσο Ølhallen) και έπειτα μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και πηγαίνουμε προς το μέρος που θα μείνουμε. Η διανυκτέρευσή μας για σήμερα θα είναι στην πόλη Άλτα.

20/8/2020, ημέρα 2η

Σήμερα ανακαλύπτουμε την Άλτα. Η Alta είναι ο 60ος πιο πυκνοκατοικημένος δήμος στη Νορβηγία με πληθυσμό 20.789 κάτι που σημαίνει ότι έχουμε αρκετά πράγματα να δούμε. Στην Άλτα θα δούμε το μουσείο με τα γλυπτά, το κέντρο της πόλης, την εντυπωσιακή εκκλησία και το ποτάμι. Έπειτα μπαίνουμε στο αμάξι και πηγαίνουμε βόρεια. Φτάνουμε στην επαρχεία Νορθ καπ (North Cape) και το χωριό που βρίσκεται εκεί. Πηγαίνουμε μέχρι το βορειότερο σημείο αλλά και το εντυπωσιακό μνημείο.

https://www.instagram.com/p/CELjoo0noRE/

21/8/2020, ημέρα 3η

Σήμερα η μέρα είναι κάπως πιο χαλαρή όσον αφορά τον προγραμματισμό μας, επειδή έχουμε και πτήση. Παρόλα αυτά θα δούμε και σήμερα όμορφα και ενδιαφέροντα πράγματα. Εκτός από στάσεις σε όμορφα μέρη που θα δούμε στο δρόμο μας όπως ποτάμια και ένα πανέμορφο φιόρδ, θα πάμε και μια μίνι βόλτα στο Τρόμσο (ναι πάλι!). Από εκεί θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο όπου θα ταξιδέψουμε τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας για Σβάλπαρντ.

22/8/2020, ημέρα 4η

Φτάνουμε στο Σβάλμπαρντ και πηγαίνουμε κατευθείαν στο ξενοδοχείο μας. Εκεί αφού αφήσουμε τα πράγματα, βγαίνουμε έξω στο Λονγκιαρμπίεν για μια πρώτη βόλτα. Επισκεπτόμαστε το μουσείο της πόλης και παίρνουμε μια βασική εικόνα της.

23/8/2020, ημέρα 5η

Την πέμπτη ημέρα το πρόγραμμα έχει μοναδική δραστηριότητα που πρέπει να κάνεις όταν έρθεις εδώ. Πηγαίνουμε εκδρομή με βάρκα και βλέπουμε τον παγετώνα και πολική αρκούδα από ασφαλή απόσταση. Στη συνέχεια κάνουμε στάση στην Ρώσικη εγκαταλελειμμένη πόλη Barentsbourg και επιστρέφουμε στην πόλη Σνακ. Εκεί κάνουμε βόλτα στο ποτάμι, βλέπουμε το παλιό ορυχείο και την εκκλησία της πόλης.

Barentsbourg

24/8/2020, ημέρα 6η

Και σήμερα γεμίζουμε τη μέρα μας με μια μοναδική εκδρομή με βάρκα. Στη βόλτα μας αυτή συναντάμε έναν υπέροχο βράχο με πουλιά αλλά και έναν παγετώνα. Στη συνέχεια φτάνουμε στην πόλη Pyramiden και μας κάνουν μια ξενάγηση. Δοκιμάζουμε σοβιετικά γλυκά και επιστρέφουμε πίσω. Κλείνουμε αυτή την υπέροχη μέρα με επίσκεψη στο θησαυροφυλάκιο των σπόρων.

Pyramiden

25/8/2020, ημέρα 7η

Σήμερα η μέρα είναι χαλαρή επειδή είναι και η τελευταία μας. Θα κάνουμε μικρές βόλτες στο κέντρο της πόλης του Σβάλμπαρντ και θα επισκεφθούμε το μουσείο του Βόρειου Πόλου. Παίρνουμε τα πράγματά μας και πηγαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου και θα αναχωρήσουμε για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα.

Το ταξίδι μας στην γοητευτική Νορβηγία, έγινε τον Αύγουστο του 2020 τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για εμάς και τους γύρω μας.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ταξιδιωτικά άρθρα σχετικά με τη Νορβηγία:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here