Το βουνό των Θεών! Ο Όλυμπος. Δεν είναι και εύκολη υπόθεση να το κατακτήσεις, είναι όμως εύκολη υπόθεση να σε γοητεύσει. Με έντονα πλούσια χλωρίδα και πολύ ενδιαφέρουσα πανίδα, η επίσκεψη ή ακόμη και η διαμονή στον Όλυμπο είναι μια μαγεία.

Το ψηλότερο βουνό της χώρας έχει ανακηρυχθεί από το 1938 ως Εθνικός Δρυμός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η περιοχή να έχει κάποιους κανόνες τους οποίους θα πρέπει να τηρούν όσοι τον επισκέπτονται. Όπως για παράδειγμα ότι η κυκλοφορία επιτρέπεται από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου μόνο στα διαμορφωμένα μονοπάτια.

olympos-greece-happy-traveller-11

Βουνό: Όλυμπος
Ύψος: 2.918 μέτρα
Κορυφή: Μύτικας
Γεωγραφικό Διαμέρισμα: Θεσσαλία, Μακεδονία

Γενικές Πληροφορίες:

Ο Όλυμπος είναι το πιο δημοφιλές βουνό της Ελλάδας και φτάνει τα 2.918 μέτρα με κορυφή του, τον Μύτικα. Βρίσκεται στα όρια Μακεδονίας και Θεσσαλίας και είναι γνωστός παγκοσμίως εξαιτίας της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και το γεγονός ότι ήταν η κατοικία των δώδεκα θεών. Για την ετυμολογία της λέξης «Όλυμπος» υπάρχουν διάφορες εκδοχές πχ. ουρανός, λαμπρός, ψηλός, βράχος κ.α. Σύμφωνα με την μυθολογία ο Μύτικας είναι το σημείο συνάντησης του δωδεκάθεου. Η σημερινή τοποθεσία Στεφάνι, είναι ο θρόνος του Δία και από εκεί ακριβώς εξαπέλυε τους κεραυνούς του.

DCIM100GOPROG0442353.

Που να πας – Τι να δεις:

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις όταν πας στον Όλυμπο -αν είσαι από τους γενναίους- είναι να ανέβεις στον Μύτικα. Το ακριβώς επόμενο μέρος που πρέπει να δεις και το Στεφάνι (τον θρόνο του Δία) που βρίσκεται λίγο παρακάτω. Και τα δύο παραπάνω μέρη βέβαια προϋποθέτουν καλή φυσική κατάσταση. Αν λοιπόν εσύ δεν είσαι πολύ της ανάβασης μπορείς να αρκεστείς στα πανέμορφα ορεινά χωριά του Ολύμπου όπως τα Καλύβια, το Πύθιο, ο Κοκκινοπηλός και άλλα που μπορείς να ανακαλύψεις στο αφιερωματικό άρθρο μας, εδώ και βρίσκονται κυρίως στην Δυτική πλευρά του Ολύμπου. Φυσικά μπορείς επίσης να επισκεφθείς το Λιτόχωρο και το Δίον.

DCIM100GOPROG0081857.

Πότε να πας:

Ο ιδανική εποχή για να πας στον Όλυμπο είναι φυσικά το καλοκαίρι. Αν θέλεις να ανέβεις στην κορυφή θα πρέπει να έχει και ευνοϊκό καιρό, δεν αρκεί απλά να είναι καλοκαίρι.

DCIM100GOPROG0512473.

Το επεισόδιο Happy Traveller στον Όλυμπο ήταν από τις πιο επικές εμπειρίες μας για δύο λόγους. Πρώτον το να κατακτάς μια κορυφή είναι πάντοτε υπέροχο και δεύτερον γιατί το να κατακτάς τον Όλυμπο, το βουνό των Θεών, είναι υπέρτατο! 

Παρακάτω μπορείς να απολαύσεις κάποιες από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά την ανάβασή μας στο απίθανα όμορφο ελληνικό βουνό! 

olympos-greece-happy-traveller-9

Γράψε μας στα σχόλια αν σου αρέσουν τέτοιου είδους δραστηριότητες και αν έχεις ανέβει και εσύ στον Όλυμπο. 

olympos-greece-happy-traveller-12 olympos-greece-happy-traveller-13  olympos-greece-happy-traveller-15

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here