Η μολδαβική κουζίνα μοιάζει αρκετά με τη ρουμάνικη και αυτό θα το δεις στα πιάτα της, καθώς αρκετά από αυτά έχουν ρουμάνικες ρίζες. Κύρια συστατικά της κουζίνας τους είναι όπως το βόειο κρέας, το χοιρινό, οι πατάτες, το λάχανο, και μια ποικιλία από δημητριακά και σιτηρά.

moldova-

1. Μαμαλίγκα. Σερβίρεται με τα πάντα και είναι πουρές από αραβοσιτάλευρο ρουμάνικης προέλευσης.
2. Placinta. Είναι οι παραδοσιακές τηγανητές πίτες της περιοχής.
3. Sarmale. Μοιάζουν πολύ με λαχανοντολμάδες και είναι πεντανόστιμα.
4. Zeada.  παραδοσιακή κοτόσουπα με noodles.
5. Τσιόρμπα. σούπες με ξινή γεύση.
6. Κρασί. Η Μολδαβία φημίζεται για το κρασί της οπότε δεν γίνεται να μην το δοκιμάσεις.
7.Brinza. Παραδοσιακό μολδαβικό τυρί.
8. Chiftele. Μολδαβικοί κεφτέδες.
9. Cozonac. παραδοσιακό γλυκό.
10. vareniki. το γλυκό που είναι ραβιόλι γεμιστό με κεράσια ή γλυκιά ρικότα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here