Μπορεί να μην είναι το Grand Canyon είναι όμως εντυπωσιακότατο και βρίσκεται στο Καζακστάν. Ο λόγος για το Charyn Canyon που σε αποσυντονίζει με την πρώτη ματιά. Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, φωτογράφισε και σου παρουσιάζει το πιο εκκεντρικό φυσικό αξιοθέατο του Καζακστάν!

Charyn Canyon Happy Traveller Kazakstan

Φαράγγι: Charyn Canyon
Χώρα: Καζακστάν
Τοποθεσία: Αλμάτι
Μήκος: 90 χιλιόμετρα

Γενικές Πληροφορίες:
Το Charyn Canyon (ή και Sharyn Canyon) είναι ένα φαράγγι στον ποταμό Sharyn στο Καζακστάν. Απέχει 200 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλμάτι και βρίσκεται κοντά στα κινεζικά σύνορα. Το φαράγγι έχει μήκος περίπου 90 χιλιόμετρα. Είναι κομμάτι του εθνικού πάρκου Charyn το οποίο ιδρύθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2004 και βρίσκεται στην περιοχή Uygur. Με την πάροδο του χρόνου, το φαράγγι έχει αποκτήσει πολύχρωμους σχηματισμούς διαφόρων σχημάτων και μεγεθών. Αν και είναι πολύ μικρότερο από το Grand Canyon, είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Πως δημιουργήθηκε:
Για περισσότερα από 12 εκατομμύρια χρόνια, ο άνεμος, το νερό και η άμμος σμίλευαν τον κόκκινο ψαμμίτη του φαραγγιού Charyn για να σχηματίσουν αυτά τα υπέροχα σχήματα και τις αποχρώσεις που ξεκινούν από βαθύ πορτοκαλί και φτάνουν έως ανοικτό καφέ.

Πως να πάω:
Χρειάζονται περίπου 4 ώρες οδήγησης από το Almaty για το Charyn Canyon. Υπάρχουν και μέσα μαζικής μεταφοράς τα οποία σε πάνε στην τοποθεσία, όμως δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Τα δρομολόγια δεν είναι σταθερά και καλό θα ήταν να μην ρισκάρεις να χάσεις ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της χώρας. Αν δεν διαθέτεις αμάξι καλό είναι να κάνεις αυτή τη διαδρομή με ταξί. Είναι ο καλύτερος και φθηνότερος τρόπος για να φτάσεις στο φαράγγι.

Charyn Canyon, Kazakstan
Charyn Canyon, Kazakstan

5 φαράγγια μέσα στο φαράγγι Charyn:
Το φαράγγι Charyn αποτελείται από 5 διαφορετικά φαράγγια: η Κοιλάδα των Κάστρων, το Φαράγγι Temirlik, το Κίτρινο Φαράγγι, το Κόκκινο Φαράγγι και το Φαράγγι Bestamak. Η κοιλάδα των κάστρων είναι το πιο δημοφιλές από όλα.

Κόστος εισόδου:
Το ποσό που θα πληρώσεις για να επισκεφθείς το Charyn Canyon (χωρίς κάμπινγκ) είναι 727 tenge ανά άτομο (περίπου 3$). Εάν θέλεις να περάσεις τη νύχτα στη σκηνή σου, θα χρειαστεί να πληρώσεις άλλα 350 tenge ανά σκηνή (οι τιμές αλλάζουν, ανάλογα με την εποχή). Επίσης θα πρέπει να πληρώσεις και πρόσθετη χρέωση αν έχεις σκοπό να οδηγήσεις στο φαράγγι με το αυτοκίνητο. Αν όχι, θα πρέπει να σταθμεύσεις το αυτοκίνητο κοντά στην είσοδο του πάρκου.

Charyn Canyon Happy Traveller Kazakstan2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here