Η γοητευτική πόλη της Σλοβενίας, Πτούι μαγεύει τους επισκέπτες της. Η αρχαιότητά της είναι ένας λόγος που το Πτούι έχει γίνει πόλος έλξης τουριστών. Τα γραφικά σοκάκια της θα σε δελεάσουν να βγάλεις μια φωτογραφία, καθώς είναι άκρως «ινσταγκραμικά».

Χώρα: Κροατία
Πόλη: Πτούι
Έκταση: 25,649 km²
Νόμισμα: Κούνα (kn) (HRK)
Επίσημη γλώσσα: Κροατικά
Θρησκεία: Χριστιανοί Καθολικοί
Πληθυσμός: 18.339
Οδηγούν από: δεξιά
Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Γενικές Πληροφορίες: Η πόλη Πτούι (Ptuj) είναι μια πόλη με πληθυσμό 18.339 κατοίκους στη βορειοανατολική Σλοβενία, που ανήκει στην περιοχή της Στυρίας. Είναι η αρχαιότερη πόλη της Σλοβενίας και υπάρχουν ενδείξεις ότι η περιοχή αυτή εποικήθηκε ήδη από τη Λίθινη Εποχή.

Που να πάω – Τι να δω: Η πόλη είναι σχετικά μικρή και έτσι μπορείς εύκολα να την γυρίσεις όλη με τα πόδια. Αυτά που θα πρέπει σίγουρα να δεις είναι το κάστρο της, το μνημείο του Ορφέα, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και βέβαια το μουσείο της πόλης.

Που να φάω – Τι να φάω: Η σλοβένικη κουζίνα είναι ιδιαίτερα γνωστή για το κρέας αλόγου. Αν είσαι απ΄αυτούς που θα ήθελαν αν δοκιμάσουν, υπάρχει στην πόλη ένα πολύ ενδιαφέρον μπεργκεράδικο στο οποίο φτιάχνουν μπέργκερ με κανονικά μπιφτέκια αλλά και με μπιφτέκια αλόγου.

Που να μείνω – Ξενοδοχείο: Στην πόλη Πτούι μπορείς να βρεις δωμάτια με κόστος από 40 ευρώ. Δες όλα τα δωμάτια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here