Το ταξίδι στην Αρμενία είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα που κάναμε πρόσφατα. Η Αρμενία είναι μια ιδιαίτερη χώρα και πολύ αγαπητή προς όλους τους Έλληνες. Πηγαίνοντας εκεί δεν γινόταν να πάμε μόνο στην εντυπωσιακή πρωτεύουσα, το Ερεβάν.

Για αυτό ταξιδέψαμε με το Cosmorama, επισκεφθήκαμε και σου παρουσιάζουμε το καλύτερο road trip που μπορείς να κάνεις στην Αρμενία!

C1A09922

Ντιλιζάν- Τσαχατζόρ – ΗΜΕΡΑ 1Η
Ξεκινώντας το ταξίδι μας στην Αρμενία κάναμε μια σύντομη στάση στην περιοχή του Ντιλιζάν. Εκεί είδαμε ντόπιους τεχνίτες να δουλεύουν με παραδοσιακό τρόπο χειροποίητα αντικείμενα αλλά και τον όμορφο και γραφικό δρόμο με τα σουβενίρ και τα μικρομάγαζα. Έπειτα πήγαμε στη λίμνη Σεβάν όπου είδαμε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και το εκκλησάκι του Bαπτιστή. Έπειτα φτάσαμε στο Τσαχατζόρ, όπου και μείναμε το βράδυ.

Ερεβάν
Ερεβάν

Τσαχαντζόρ – Ερεβάν – ΗΜΕΡΑ 2Η
Η μέρα ξεκίνησε με την επίσκεψη στο Μοναστήρι του Νοραβάνκ. Έπειτα πήγαμε από το χωριό Αρένι για να δοκιμάσουμε τα φημισμένα κρασιά και μετά επισκεφθήκαμε το ιστορικό Μοναστήρι του Κορ Βιράπ, εκεί που φυλακίστηκε ο Αγ. Γρηγόριος ο Φωτιστής. Έπειτα φτάσαμε στο Ερεβάν για τη διανυκτέρευση.

Το άγαλμα της μητέρας της Αρμενίας
Το άγαλμα της μητέρας της Αρμενίας

Ερεβάν – ΗΜΕΡΑ 3Η
Την τρίτη ημέρα γνωρίσαμε την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Αρμενίας, το Ερεβάν. Αρχικά είδαμε το Άγαλμα της Μητέρας Αρμενίας, την Ακαδημία Επιστημών, το κτίριο της Βουλής, το μεγαλοπρεπές κτίριο της Όπερας, την λεωφόρο Μάστοτς. Έπειτα επισκεφθήκαμε το Ιστορικό Μουσείο της Αρμενίας για να γνωρίσουμε μέσα από τα πλούσια εκθέματά του την ιστορία της Αρμενίας από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι και σήμερα. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε και την Εθνική Πινακοθήκη. Επόμενος προορισμός ο ιερός χώρος Ετσμιατζίν και ο ομώνυμος Καθεδρικός Ναός του 4ου αιώνα αλλά και τα ερείπια του καθεδρικού ναού του 7ου αι. στο Ζβάρτνοτς. Έπειτα επιστρέψαμε στο Ερεβάν.

Γκαρνί
Γκαρνί

Ερεβάν – ΗΜΕΡΑ 4Η
Η προτελευταία ημέρα ξεκίνησε με το μουσείο χειρογράφων Ματενανταράν. Στη συνέχεια η επίσκεψη στον αρχαιοπρεπή ναό του Γκαρνί αλλά και στο μεταγενέστερο λαξευμένο στους βράχους μοναστήρι του Γκέραρτ.

armenia happy traveller (5)

Ερεβάν – Ασταράκ – Χαγκμπάτ  – ΗΜΕΡΑ 5Η
Η πέμπτη ημέρα ήταν ημέρας εκδρομής. Ξεκινήσαμε για την επαρχία Αραγκατσόν με προορισμό την πόλη Ασταράκ. Εκεί είδαμε την εκκλησία του Καρμραβόρ. Επόμενος σταθμός το Μοναστήρι Χαγκπάτ. Φυσικά δεν παραλείψαμε και το συγκλονιστικό μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενιών. Τέλος επιστρέψαμε στο γνώριμο Ερεβάν πια, για δείπνο.

Ερεβάν – Αθήνα/Θεσσαλονίκη  – ΗΜΕΡΑ 6Η
Τα ξημερώματα η πτήση αναχωρεί από Ερεβάν για Αθήνα και από εκεί έπειτα για Θεσσαλονίκη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here