- Διαφήμιση -
Home Cool spots Η πολυσυζητημένη πλατεία του Αγίου Μάρκου στην Βενετία

Η πολυσυζητημένη πλατεία του Αγίου Μάρκου στην Βενετία

0
9251
- Διαφήμιση -

venetia-happy-traveller-italy-81

H πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι από τα πιο γνωστά και πολυσύχναστα μέρη της Βενετίας. Μάλιστα από εκεί μπορείς να πάρεις και τις πασίγνωστες γόνδολες για μια βόλτα στα βενετσιάνικα κανάλια.  Η πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι μεγάλη, διαθέτει επιβλητικά κτίρια και πολύ παλιά καφέ τα οποία διατηρούν ακόμη περισσότερο αυτή την ιδιαίτερη αίγλη που έχει το μέρος.

Γενικές Πληροφορίες

Η πλατεία του Σαν Μάρκο χτίστηκε τον 9ο αιώνα και έγινε πλακόστρωτη το 1227. Είναι η κύρια πλατεία της Βενετίας και στην Ιταλία είναι γνωστή απλά ως «Η πλατεία». Λέγεται ότι η Πλατεία του Σαν Μάρκο είναι και «το σαλόνι της Ευρώπης».

Τι να κάνεις – Τι να δεις

Στην Πλατεία πρέπει σίγουρα να θαυμάσεις τον καθεδρικό του Αγίου Μάρκου, τον Πύργο του Ρολογιού αλλά και την Πιάτσα Σαν Μάρκο. Η Piazza San Marco είναι η μικρή πλατεία που βρίσκεται ανάμεσα στο παλάτι του Δόγη και την βιβλιοθήκη. Εννοείται πως δεν θα παραλείψεις το Παλάτι των Δόγηδων αλλά και την Βιβλιοθήκη, που είναι κτίρια εξαιρετικής ομορφιάς.

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις 

Στην Πλατεία του Σαν Μάρκο δεν θα σου πρότεινα να φας αλλά να πιεις. Εκεί υπάρχουν τα παλιά και πασίγνωστα καφέ Florian και Quadri. Σε αυτά μπορείς να απολαύσεις κλασσική μουσική και καταπληκτικά ροφήματα. Βέβαια θα πρέπει να σε ενημερώσω για το τσουχτερό της τιμής αυτών των καταστημάτων. Θα σου πρότεινα να μην κάτσεις πριν δεις τον τιμοκατάλογο.

Τι να αγοράσεις

Από την Πλατεία Σαν Μάρκο θα μπορούσες να αγοράσεις αναμνηστικά από τους τουριστικούς πάγκους που υπάρχουν. Τι θα έλεγες για μαγνητάκι ή κάποια βενετσιάνικη μάσκα; 

Πότε να πας: 

Η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά δύσκολο να πετύχεις την πλατεία του Σαν Μάρκο έστω και σχετικά άδεια. Πάντα έχει πολύ κόσμο και είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της πόλης. Παρόλα αυτά θα σου πρότεινα να αποκλείσεις πρωί και απόγευμα του ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακου καθώς τότε είναι που πηγαίνει ο περισσότερος κόσμος. Επίλεξε το μεσημέρι ή το βράδυ κάποιας καθημερινής. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι μεγάλη αλλά δεν χρειάζεται πάνω από ένα δύωρο για να δεις τα πάντα.

venetia-happy-traveller-italy-11venetia-happy-traveller-italy-5 venetia-happy-traveller-italy-83

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here