Για πολλούς ο καφές είναι μόδα, για τους Ιταλούς είναι καθημερινή συνήθεια. Όχι τώρα, από παλιά! Πιο συγκεκριμένα, στην Βενετία άνοιξαν δύο από τα πιο γνωστά καφέ της χώρας αλλά και όλου του κόσμου.

venetia-happy-traveller-italy-83

Το Καφέ Φλοριάν αλλά και το Καφέ Κουάντρι έχουν αφήσει την δική τους πινελιά στην πανέμορφη πόλη της Βενετίας. Θα τα βρεις εκεί -και τα δύο- στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, να χαρίζουν απλόχερα στους πελάτες αλλά και τους περαστικούς εκπληκτική κλασσική μουσική και περιποιημένο καφέ.

Το γεγονός ότι η πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι μια από τις πιο μαγικές τοποθεσίες της Βενετίας, σίγουρα δεν είναι τυχαίο.

venetia-happy-traveller-italy-7

 

Caffè Florian

Το καφέ Φλοριάν άνοιξε το 1720 και φιλοξένησε στον χώρο του σημαντικά ονόματα διανοούμενων του 19ου αιώνα. Το όνομά του δεν ήταν Φλοριάν εξ΄αρχής. Το όνομα του ήταν «Καφέ στη Θριαμβική Βενετία», έπειτα άλλαξε από τον πρώτο ιδιοκτήτη του Φλοριάνο Φραντσεσκόνι. Εκεί σύχναζε ο Καζανόβας. Βλέπεις ήταν το μοναδικό καφενείο που επέτρεπε είσοδο στις γυναίκες, εκείνη την εποχή.

venetia-happy-traveller-italy-5

Caffè Quadri

Το καφέ Κουάντρι ιδρύθηκε γύρω στο 1775, περίπου πενήντα χρόνια μετά την ίδρυση του θρυλικού Καφέ Φλοριάν. Εκτός από καφέ προσφέρει  και εξαιρετική βενετική κουζίνα. Την πεπατημένη διάλεξαν και άλλα καφέ στην περιοχή της Πλατείας του Αγίου Μάρκου, όπως το Lavena, αλλά το Φλοριάν και το Κουάντρι παραμένουν η κορυφή.

venetia-happy-traveller-italy-6

Extra Info: Τα Καφέ Φλοριάν και Κουάντρι είναι αρκετά τσιμπημένα σε τιμές, για αυτό θα ήταν καλύτερο πριν καθίσεις να δεις τον τιμοκατάλογο.

  venetia-happy-traveller-italy-11  venetia-happy-traveller-italy-84 

Κλείσε διαμονή στην Ιταλία, εδώ

venetia-happy-traveller-italy-30

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here