Κρυμμένη μεταξύ των γραφικών στενών δρόμων της Βενετίας, η Γέφυρα των Στεναγμών αποτελεί ένα κόσμημα της πόλης. Αυτή η μικρή πέτρινη γέφυρα συνδέει δύο μικρά νησιά και αποκαλύπτει έναν μοναδικό κόσμο.

Με τα παραμυθένια κανάλια και τις πολύχρωμες παραδοσιακές κατοικίες που την περιβάλλουν, η γέφυρα αυτή δημιουργεί μια αίσθηση μοναδικότητας και ρομαντισμού. Οι επισκέπτες που την ανακαλύπτουν αισθάνονται σαν να έχουν βρει ένα μυστικό που μοιράζονται μόνο με την πόλη και τους ανθρώπους που έχουν την τύχη να την δουν!

venetia-happy-traveller-italy-40

Η γέφυρα των στεναγμών ή αλλιώς «ιταλιστί» Ponte dei Sospiri, είναι μια από τις πιο γνωστές και εντυπωσιακές γέφυρες στην Βενετία. Σχεδιάστηκε από τον Αntonio Kontino και χτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα. Η γέφυρα ενώνει την παλιά φυλακή και τα δωμάτια των ανακρίσεων του παλατιού του Δόγη με τη νέα φυλακή που βρισκόταν ακριβώς απέναντι.

venetia-happy-traveller-italy-41

Η γέφυρα των «στεναγμών»

Οι «στεναγμοί» όμως δεν είναι καθόλου ρομαντικοί, όπως θα φαντάζονται πολλοί. Ανήκαν στους κατάδικους που όταν τους περνούσαν από την γέφυρα, έβλεπαν για τελευταία φορά την ζωή έξω από την φυλακή και πριν την εκτέλεσή τους.  Επάνω στην γέφυρα υπάρχουν αρκετά γλυπτά. Θα βρεις πολλές εκφράσεις στα γλυπτά αυτά. Κάποια πρόσωπα είναι λυπημένα ή θυμωμένα, όμως αν κοιτάξεις προσεκτικά, θα βρεις μόνο χαμογελαστό πρόσωπο.

venetia-happy-traveller-italy-42

Πως να πάω εκεί:

Η γέφυρα των στεναγμών βρίσκεται από την πίσω πλευρά του Palazzo Ducale. Αν πάρεις το Vaporetto (πλοιαράκι μεταφοράς της Βενετίας), κατέβα στην στάση San Zaccaria. Αν έχεις δικό σου πλεούμενο ζήτησε να περάσεις από κάτω!

Η δική μας εμπειρία: Εμείς όταν ταξιδέψαμε στη Βενετία, είδαμε τη γέφυρα των στεναγμών περπατώντας. Φαίνεται και από την οπτική των φωτογραφιών άλλωστε. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο σημείο της πόλης και μας μάγεψε. Παρόλη την σκοτεινή ιστορία του, είναι ένα μέρος που επιβάλλεται να επισκεφθείς αν βρεθείς στην ιταλική πόλη με τα ρομαντικά κανάλια και τη γοητευτική πλατεία Σαν Μάρκο! 

  venetia-happy-traveller-italy-43   

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here