Μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης είναι αναμφισβήτητα η Βενετία. Ο ερωτισμός και οι ιδιαιτερότητες της, μπορούν να μετατρέψουν ακόμη και μια διήμερη εξόρμηση σε σωστό παραμύθι.

Λίγο οι γόνδολες, λίγο το νησί Μουράνο και λίγο τα εκπληκτικά ιταλικά πιάτα είναι αυτά που σε κάνουν πολύ ευτυχισμένο που αποφάσισες να γνωρίσεις αυτή την ιταλική πόλη καλύτερα. Δεν είναι τυχαίο βέβαια πως η Βενετία, είναι η γενέτειρα του Βιβάλντι.

venetia-happy-traveller-italy-45

Χώρα: Ιταλία
Πόλη: Βενετία
Νόμισμα: Ευρώ
Γλώσσα: Ιταλικά
Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Γενικές Πληροφορίες:

Η Βενετία είναι μια ιταλική πόλη χτισμένη πάνω σε μια ομάδα 118 μικρών νησιών. Ολόκληρη η πόλη είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, μαζί με τη λιμνοθάλασσά της. Οι κάτοικοι της είναι περισσότεροι από 250.000 και δέχεται έναν μέσο όρο 50.000 τουριστών την ημέρα. Το νόμισμα που χρησιμοποιείται στην Βενετία -και σε όλη την Ιταλία- είναι το ευρώ.

Που να πας – Τι να κάνεις:

Ένα από τα πρώτα σημεία που θα πρέπει να επισκεφθείς στην Βενετία είναι το πανέμορφο Μεγάλο Κανάλι. Έπειτα την προσοχή σου πρέπει να κλέψει η Πλατεία Αγίου Μάρκου και η Βασιλική του Αγίου Μάρκου. (Πέρνα μια βόλτα και από τα ιστορικά καφέ Florian & Quadri). Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψεις το Παλάτι των Δόγηδων (Palazzo Ducale), την Γέφυρα του Ριάλτο, το νησί Μουράνο, την Γέφυρα των στεναγμών και το υπέροχο ca d’oro. Φυσικά μην ξεχάσεις την Αγορά του Ριάλτο και την εκκλησία Santa Maria dei Miracoli. Τέλος μην ξεχάσεις τον Πύργο του ρολογιού. Εννοείται πως δεν θα παραλείψεις να κάνεις βόλτα με γόνδολα και με θαλάσσιο ταξί. Είναι τέλεια εμπειρία.

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις:

Φυσικά στην Βενετία -όπως και σε όλη την Ιταλία- οι μακαρονάδες και οι πίτσες, έχουν την τιμητική τους. Βέβαια στην ερωτιάρα πόλη θα βρεις και άλλες λιχουδιές. Εκεί την τιμητική τους έχουν τα θαλασσινά, τα  κηπευτικά, το ρύζι, το κυνήγι και η πολέντα. Βενετσιάνικο συκώτι, ριζότο με σουπιά μαυρισμένο από το μελάνι ίσως ένα αφρώδες λευκό κρασί είναι η τέλεια επιλογή. Επίσης το μαριναρισμένο χέλι, το pan del pescatore (ψωμί του ψαρά), μπισκότα με αμύγδαλο και φυστίκι, μπισκότα με τηγανητή Βενετσιάνικη κρέμα ή τα bussolai (μπισκότα και κουλουράκια βουτύρου σε σχήμα S ή δαχτυλιδιού) από το νησί Μπουράνο είναι αυτά που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις πηγαίνοντας στην Βενετία.

Ανακάλυψε περισσότερες ιταλικές λιχουδιές εδώ και περισσότερες γαστρονομικές επιλογές -για την πόλη της Ρώμης- εδώ.

venetia-happy-traveller-italy-51 venetia-happy-traveller-italy-57 venetia-happy-traveller-italy-65 venetia-happy-traveller-italy-73 venetia-happy-traveller-italy-76 venetia-happy-traveller-italy-80 venetia-happy-traveller-italy-81

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here