Σεράγιεβο, η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη πόλη της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Μπορεί στην σύγχρονη ιστορία η πόλη να έπαθε πολλά λόγω των πολέμων, όμως σήμερα οι πληγές έχουν κλείσει. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια υπάρχει και αύξηση στην τουριστική κίνηση της πόλης.

bosnia herzegovina happy traveller (14)

Πόλη: Σαράγιεβο
Χώρα: Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Πληθυσμός: 555.210

Γενικές Πληροφορίες:
Σεράγιεβο ή Σαράγιεβο. Όπως και να το πεις είναι σωστό! Το Σεράγιεβο είναι η μόνη μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη που διαθέτει τζαμί, καθολική εκκλησία, ορθόδοξη εκκλησία και συναγωγή στην ίδια γειτονιά. Το Σεράγεβο έχει υγρό ηπειρωτικό κλίμα. Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένα από τα σημαντικά προβλήματα της πόλης. Τα τελευταία χρόνια στη πόλη παρατηρείται ιδιαίτερη αύξηση του τουρισμού.

bosnia herzegovina happy traveller (11)

Που να πάω – Τι να δω:
Η πόλη δεν έχει πολλά αξιοθέατα έχει όμως την υπέροχη παλιά πόλη που σίγουρα αξίζει την επίσκεψή σου. Επίσης διαθέτει όμορφα κτίρια, τα σημαντικότερα είναι τα Bosmal City Center, BBI Centar, Sarajevo City Center και Avaz Twist Tower, που είναι και ο ψηλότερος ουρανοξύστης των Βαλκανίων. Κάνε μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού Miljacka που την διασχίζει. Φυσικά μην ξεχάσεις να βγεις λίγο εκτός κέντρου και να ανέβεις ψηλά ώστε να απολαύσεις την πανοραμική θέα της πόλης.

Τι να φάω – Τι να δοκιμάσω:
Το σερβικό φαγητό έχει επιρροές από την Μεσογειακή (Ελληνική), την Κεντροευρωπαϊκή, την Τουρκική αλλά και την αρχαία Σλαβική κουζίνα. Έχει ήπιες και παράλληλα πολύ φρέσκιες γεύσεις που σίγουρα θα μας φανουν αρκετά «γνώριμες». Όταν φτάσεις στην πόλη σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσεις το παραδοσιακό τσεβάπι αλλά και gibanica που είναι κάτι σαν τυρόπιτα. Μάθε όλα τα παραδοσιακά πιάτα της περιοχής.

Λίγα λόγια για την πόλη:
Ο τουρισμός δεν την έχει αλλοιώσει ακόμη, τώρα αναπτύσσεται άλλωστε τουριστικά. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Σεράγιεβο, γιατί βρίσκεται στα «καλύτερά του». Οι τιμές είναι φθηνές, ο τουρισμός είναι σε φυσιολογικά όρια και οι άνθρωποι είναι φιλικοί και κοινωνικοί! Κάτι που θα σου κεντρίσει σίγουρα το ενδιαφέρον είναι τα κατατρυπημένα κτίρια, από τις σφαίρες του πολέμου. Μπορεί να μην είναι και το πιο όμορφο θέαμα, αλλά δείχνει την βαρβαρότητα που επιδεικνύουν οι άνθρωποι εν καιρώ πολέμου.

Δες το Σεράγιεβο από ψηλά

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here