Το σπήλαιο της Ανεμότρυπας δεν είναι απλώς εντυπωσιακό είναι και ιδιαίτερο, καθώς το διασχίζει ποτάμι και διαθέτει τρία επίπεδα. Το σπήλαιο βρίσκεται στα Πραμάντα, στα Τζουμέρκα.

Anemotrypa Spilaio Tzoumerka Athamanika Ori Greece Happy Traveller (15)

Σπήλαιο: Ανεμότρυπα
Υψόμετρο: 900 μέτρα
Κόστος εισόδου: 3 ευρώ
Χώρα: Ελλάδα

Γενικές Πληροφορίες:
Η θερμοκρασία της σπηλιά κυμαίνεται περί τους 19 βαθμούς Κελσίου και έχει σταλακτίτες ενώ παράλληλα διασχίζεται από ποτάμι. Η θερμοκρασία του ποταμού είναι 10 βαθμοί Κελσίου. Οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στο σπήλαιο είναι σταθερές ολόκληρο τον χρόνο. Έχει ασφαλές μονοπάτι από το οποίο μπορείς να να δεις ολόκληρο το σπήλαιο. Διαθέτει τρία επίπεδα. Το πρώτο έχει καταστραφεί στο μεγαλύτερο μέρος του. Το δεύτερο είναι και αυτό το οποίο μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει. Εκεί θα δει μια εντυπωσιακή διαδρομή μήκους 250 μέτρων και φιλοξενεί 10 αίθουσες. Το τρίτο επίπεδο φιλοξενεί την κοίτη του ποταμού.

Πως ανακαλύφθηκε το σπήλαιο:
Το 1960 ο Αποστόλης Λάμπρης και ο Γιώργος Καρακώστας, βρέθηκαν στην πλαγιά του βουνού και αντιλήφθηκαν πως υπήρχε μια μικρή σχισμή στους βράχους, η οποία ανέδυε δροσερό αέρα. Αυτή τους η παρατηρητικότητα έγινε η αφορμή ώστε να εξερευνηθεί το εσωτερικό των βράχων. Τότε ανακαλύφθηκε το σπήλαιο και του δόθηκε το όνομα «Ανεμότρυπα».

Anemotrypa Spilaio Tzoumerka Athamanika Ori Greece Happy Traveller (2)

Είσοδος:
Το σπήλαιο είναι καθημερινά επισκέψιμο όλο το χρόνο. Στο σπήλαιο δεν μπαίνεις μόνος σου. Οι ώρες ξενάγησης είναι καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Η είσοδος κοστίζει 3 ευρώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here