Δεν είναι τυχαίο που αυτό το σπήλαιο είναι ένα από τα πιο γνωστά στο Ιόνιο, ενώ ανταγωνίζεται το πασίγνωστο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Στο σπήλαιο Δρογκαράτη γίνονται συναυλίες 60 μέτρα κάτω από τη Γη στις οποίες έχουν συμμετάσχει πολύ μεγάλα ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου.

Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, επισκέφθηκε και σου παρουσιάζει το εντυπωσιακό αυτό σπήλαιο της Κεφαλονιάς.

Σπήλαιο: Δρογκαράτης
Νησί: Κεφαλονιά
Χώρα: Ελλάδα
Θερμοκρασία: Σταθερή 18 βαθμοί Κελσίου
Βάθος: Μέχρι και 95 μέτρα

Γενικές Πληροφορίες: Το Σπήλαιο της Δρογκαράτης βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ από τη Σάμη, στην περιοχή των Χαλιωτάτων στην Κεφαλονιά. Η είσοδός του είναι σε υψόμετρο 120 μέτρων και το βάθος του φθάνει τα 95 μέτρα. Η θερμοκρασία του είναι 18 βαθμοί Κελσίου. Έχει εξερευνηθεί από την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία και θεωρείται από τα καταλληλότερα σπήλαια στην Ελλάδα για σπηλαιοθεραπεία.

Συναυλίες: Η αίθουσά του είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων (65 x 45 και ύψος 20 μέτρα περίπου) και διαθέτει εξαίρετη ακουστική. Για το λόγο αυτόν, έχουν πραγματοποιηθεί εδώ σημαντικές συναυλίες, όπως της Μαρίας Φαραντούρη και της υψίφωνου Εφ. Καράγιαννη. Μάλιστα χωράνε περισσότερα από 500 άτομα.

Σεισμός – Σπήλαιο: Χρωστάμε το σπήλαιο αυτό σε έναν σεισμό που έγινε στην περιοχή πριν από 300 χρόνια και αποκαλύφθηκε η είσοδός του.

Οι χώροι του σπηλαίου: Το σπήλαιο χωρίζεται σε δύο κομμάτια ενώ δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα. Τα ονόματα των δωματίων του είναι: Το βασιλικό μπαλκόνι και το δωμάτιο της αποθέωσης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here