Οι Σεϋχέλλες από μόνες τους είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη του κόσμου. Όμως πόσα γνωρίζουμε στ΄ αλήθεια για αυτό το νησιωτικό κράτος της Αφρικής;

1.Οι Σευχέλλες δεν είναι απλώς ένας ειδυλλιακός προορισμός για να ταξιδέψεις, κάποτε ήταν κρησφύγετο πειρατών. Ιδιαίτερα το Anse Forbans στο Mahé και το Côte d’Or στο Praslin. 

2. Οι Σεϋχέλλες είναι πάνω από 99% νερό. 

3. Τα περισσότερα από τα νησιά της είναι ακατοίκητα με το 90% του πληθυσμού να ζει στο νησί Mahe. Τα επόμενα δύο πιο πυκνοκατοικημένα νησιά είναι το Praslin και το La Digue.

4. Η Βικτώρια, η πρωτεύουσα των Σεϋχελλών, είναι η μικρότερη στον κόσμο και μπορεί να εξερευνηθεί εύκολα με τα πόδια σε λιγότερο από μία μέρα.

5. Το Bird Island φιλοξενεί τη βαρύτερη χελώνα που ζει στη φύση, την Esmeralda, η οποία αγγίζει τη ζυγαριά στα 670 λίβρες (περίπου 300 κιλά). Σε ηλικία 170 ετών, θεωρείται επίσης η δεύτερη γηραιότερη χελώνα στον κόσμο.

6. Ο διάσημος πύργος του ρολογιού στη Βικτώρια, είναι αντίγραφο ενός αντιγράφου.Συχνά αναφέρεται και ως μικρό «Big Ben». Στην πραγματικότητα είναι ένα αντίγραφο ενός άλλου αντιγράφου του Big Ben στο Westminster του Λονδίνου.

7. Το 1996 χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η σημερινή εθνική σημαία των Σευχελλών. Κάθε ένα από τα χρώματα έχει διαφορετική σημασία: το μπλε συμβολίζει τον ουρανό και τον ωκεανό, το κίτρινο τον ήλιο, το κόκκινο τους ανθρώπους και την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσουν, το λευκό την κοινωνική δικαιοσύνη και την αρμονία και το πράσινο τη γη και το φυσικό περιβάλλον.

8. Το Coco de Mer είναι ο μεγαλύτερος ξηρός καρπός στον κόσμο και ζυγίζει μέχρι 20 κιλά. Προέρχεται από τους φοίνικες Coco de Mer. Οι ίδιοι οι φοίνικες μπορούν να φτάσουν τα 30 μέτρα ύψος.

9. Δεν υπάρχουν αυτόχθονες πληθυσμοί Οι Σεϋχέλλες ήταν ακατοίκητες μέχρι περίπου το 1770, όταν Γάλλοι άποικοι άρχισαν να καταφθάνουν με τους Αφρικανούς σκλάβους τους. Πριν από αυτό, οι πειρατές είχαν χρησιμοποιήσει τα νησιά ως βάσεις και σημεία στάσης.

10 Οι Σεϋχέλλες έχουν μερικά από τα πιο σπάνια ενδημικά πουλιά όπως για παράδειγμα η κουκουβάγιας Scops. 

Διάβασε επίσης:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here