Η Αλβανία είναι μια χώρα πλούσια σε ιστορία, φυσική ομορφιά και πολιτιστική κληρονομιά, καθιστώντας την έναν συναρπαστικό προορισμό για τους ταξιδιώτες. Υπάρχουν αρκετά πράγματα να δεις και να κάνεις εκεί, αλλά κάποια ξεχωρίζουν.

Εμείς ταξιδέψαμε, απολαύσαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δεις στην Αλβανία.

Η λίστα με τα 10 καλύτερα πράγματα που πρέπει να δείτε στην Αλβανία:

  1. Τίρανα – η ζωντανή πρωτεύουσα της Αλβανίας, γνωστή για την πλούσια ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και τη ζωντανή νυχτερινή ζωή.
  2. Βεράτιο (Berat) – μια πόλη γνωστή ως η “πόλη των χιλίων παραθύρων”, με την καλοδιατηρημένη οθωμανική αρχιτεκτονική και το κάστρο.
  3. Λογαρά (Llogara Pass)- Ένας από τους γνωστότερους δρόμους είναι αυτός που βρίσκεται στο βουνό Λογαρά. Είναι πολύ φημισμένος για τις στροφές και την εκπληκτική του θέα.
  4. Βουθρωτό – μια αρχαία πόλη και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, γνωστό για τα καλά διατηρημένα ερείπια μιας ρωμαϊκής πόλης και του θεάτρου.
  5. Αλβανική Ριβιέρα – μια εκπληκτική ακτογραμμή κατά μήκος της αλβανικής Αδριατικής και του Ιονίου, με γραφικές παραλίες και κρυμμένους κολπίσκους.
  6. Αργυρόκαστρο – μια ιστορική πόλη γνωστή για την καλοδιατηρημένη οθωμανική αρχιτεκτονική και το κάστρο της, καθώς και για το παραδοσιακό παζάρι της.
  7. Απολλωνία – Η αρχαία πόλη της Ιλλυρίας στην οποία διέμεναν Κορίνθιοι. Παραμένει εντυπωσιακή μέχρι σήμερα.
  8. Εξαμίλι – ένα από τα ομορφότερα παραθαλάσσια χωριά της Αλβανίας, γνωστό για τις όμορφες παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά και το γραφικό περιβάλλον.
  9. Φοινίκη – και φυσικά Αρχαία Φοινίκη. Ένα υπέροχο χωριό και όλα όσα έχουν απομείνει από τη γνωστή αρχαία πόλη.
  10. Άγιοι Σαράντα – μια δημοφιλής παραθαλάσσια πόλη στην Αλβανική Ριβιέρα, γνωστή για την έντονη νυχτερινή ζωή, τις εκπληκτικές παραλίες και τα ιστορικά ερείπια της αρχαίας πόλης του Βουθρωτού.

Είτε σας ενδιαφέρει η ιστορία, είτε ο πολιτισμός είτε η φύση, η Αλβανία έχει κάτι να προσφέρει σε κάθε τύπο ταξιδιώτη. Φροντίστε να συμπεριλάβετε αυτά τα 10 κορυφαία αξιοθέατα στο δρομολόγιό σας για μια αξέχαστη εμπειρία σε αυτή την όμορφη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here