Το δεκαήμερο ταξίδι μας στην αλβανική Ριβιέρα μας έχει μείνει αξέχαστο. Είδαμε πράγματα και γνωρίσαμε ανθρώπους που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!


Για να βοηθήσουμε όλους όσους θέλουν να κάνουν και αυτοί ένα ταξίδι σ’ αυτό το κομμάτι της Αλβανίας, θα σας γράψουμε αναλυτικά τα μέρη που είδαμε, τις στάσεις και τα ξενοδοχεία μας. 


Ημέρα 1η Μπήκαμε στην Αλβανία από τα σύνορα που βρίσκονται κοντά στην Κόνιτσα. Περάσαμε την Περμέτη, κάναμε μπάνιο στο ποτάμι και τα ιαματικά λουτρά και περάσαμε από την Κλεισούρα. Το βράδυ μείναμε σε ένα πολύ ωραίο δωμάτιο (στη Βίλα Goliku) που ομιλούν την ελληνική και έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να συνεννοηθείτε. Το κόστος για το δωμάτιο ήταν 51 ευρώ. Κλείσε και εσύ τη διαμονή σου εδώ.


Ημέρα 2η Την επόμενη μέρα πήγαμε στο Τεπελένι, στο μοναστήρι της Αρδένιτσας και του Κοσμά του Αιτωλού. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την επιβλητική Απολλωνία. Μείναμε στο Fjortes Palace. Κλείσε τη διαμονή σου εδώ.


Ημέρα 3η Στάση σε ένα από τα πιο γνωστά τυροπιταδικα της περιοχής και παίρνουμε τον δρόμο για το πασίγνωστο και γοητευτικό Μπεράτ. Μείναμε και πάλι στο Fjortes Palace. Κλείσε τη διαμονή σου εδώ για να κάνεις το rad trip που κάναμε και εμείς. Και εδώ μιλούν ελληνικά. 


Ημέρα 4η Επίσκεψη στην ρομαντική εκκλησία στη λίμνη και την παραλία με τα τροχόσπιτα. Μια απίστευτα μεγάλη και όμορφη παραλία, η πρώτη που πετυχαίνουμε στο ταξίδι μας στην Αλβανία και σίγουρα το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα του ταξιδιού μας. Το βράδυ μείναμε εδώ.


Ημέρα 5η Σήμερα το πρόγραμμα λέει Αυλώνα, βουνό Λογκαρά και Δρυμάδες. Διαμονή και πάλι σε μέρος όπου μιλούν ελληνικά, το OniRana Apartments. Βρείτε το κατάλυμα που μείναμε εδώ


Ημέρα 6η Συνέχεια περιήγησης στους Δρυμάδες και το μοναστήρι του πατήρ Ξενοφών. Επίσης σήμερα βλέπουμε τη Χιμάρα, το ξακουστό Λιβάδι και το Πόρτο Παλέρμο. Διαμονή και πάλι OniRana Apartments για να κλείσεις και εσύ διαμονή, τσέκαρε εδώ


Ημέρα 7η Συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε. Κάστρο Παλέρμο δηλαδή, για να το δούμε και από μέσα. Έπειτα πηγαίνουμε στο χωριό Κηπαρο, στο Μπορσι, την Πικερνη και το Λουκοβο. Διαμονή στους Άγιους Σαράντα και το κατάλλυμα Marianna Apartments. Κλείσε και εσύ διαμονή, εδώ.


Ημέρα 8η Άγιοι Σαράντα και Φοινίκη μαζί φυσικά με την αρχαία Φοινίκη. Υπέροχα μέρη που θα λατρέψετε και εσείς όταν τα δείτε επί της οθόνης. Διαμονή και πάλι Άγιους Σαράντα, εδώ.


Ημέρα 9η Σήμερα το πρόγραμμα λέει Κάστρο Λεκουρσι, Μονή Αγίου Νικολάου, μόνη Παναγίας, διάφορα χωριά όπως η Γράβα. Μένουμε στο Guesthouse Albi στο Εξαμίλι. Κλείσε και εσύ διαμονή, εδώ.


Ημέρα 10η Σήμερα ανακαλύπτουμε το Εξαμίλι, το περίφημο Βουθρωτό και το κάστρο του Αλή πασά. Διαμονή και πάλι στο Εξαμίλι, εδώ.


Ημέρα 11η Σήμερα βλέπουμε το Μουρσι, την Αγία Μαρίνα, την Λιβαδειά, το Αλυκό και κλείνουμε με το καταπληκτικό Μπλε Μάτι. Διαμονή στο Αργυρόκαστρο. Αν θέλεις να μείνεις και εσύ σ΄αυτό, κάνε κλικ, εδώ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here