maldives 2016

Τα ταξίδια είναι πάντα ένας τρόπος να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα και να “φουλάρεις” την ζωή σου με εμπειρίες. Όταν ξεκινάς ένα καινούριο ταξίδι πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου  τους πέντε χρυσούς κανόνες, που θα κάνουν την διαδρομή εκπληκτική, τον προορισμό ακόμη πιο ωραίο από ότι είναι και εσένα πιο χαρούμενο από ποτέ!

1. Άνετα παπούτσια

Δύο λέξεις που αποκτούν τόσο μεγάλη σημασία στα δύσβατα μονοπάτια του προορισμού σου. Μπορεί να σου φαίνεται αστείο -αλλά δεν είναι- για αυτό φρόντισε πάντα να φοράς άνετα παπούτσια, για να μπορείς να ανακαλύπτεις και να εξερευνείς τα πάντα χωρίς ενδοιασμούς.. και πόνο στα πόδια!

2. Να βρίσκεις πάντα κάποια λεπτά στα οποία σταματάει ο χρόνος.

Είναι τέλειο το να πηγαίνεις από το ένα μέρος στο άλλο και να γνωρίζεις πράγματα αλλά θυμήσου πως αυτές οι εμπειρίες που ζεις ΤΩΡΑ είναι μοναδικές. Σταμάτα για λίγο, χάζεψε την ντόπια γυναίκα στον βουδιστικό ναό της Σρι Λάνκα που ετοιμάζεται να προσκυνήσει, πάρε μια βαθιά ανάσα κατά την ανάβασή σου στον Όλυμπο και ζήσε λίγο παραπάνω την κάθε στιγμή. Σταμάτα τον χρόνο εκεί που πρέπει και απόλαυσε ότι σε γοητεύει!

3. Πάρε περισσότερα χρήματα μαζί σου και λιγότερα πράγματα στην βαλίτσα σου.

Τα περισσότερα χρήματα σε κάνουν να νιώθεις πιο “έτοιμος” σε κάθε περίπτωση. Τα λιγότερα πράγματα σε γλιτώνουν από το πολύ κουβάλημα. Ότι χρειαστείς μπορείς να το αγοράσεις άλλωστε. Με αυτό τον τρόπο και παίρνεις σουβενίρ (πχ: μια μπλούζα) και παράλληλα καλύπτεις τις ανάγκες που τυχόν θα έχεις.

ΥΓ1. Μην βάλεις όλο το ποσό σε ένα μέρος. Χώρισέ το στις τσάντες.
ΥΓ2. Σύντομα θα καταλάβεις ότι οι πραγματικές ανάγκες σου είναι πολύ λιγότερες από τα πράγματα που παίρνεις σε κάθε ταξίδι σου.

4. Ζήσε μια ενδιαφέρουσα ιστορία από κάθε ταξίδι σου

Το να ζεις ιδιαίτερες στιγμές είναι ίσως αυτό που μένει και έχει περισσότερη αξία σε κάθε ταξίδι. Οι ιστορίες που ζεις είναι συνήθως αυτές που σε κάνουν να νιώθεις πως δεν θα ξεχάσεις αυτό το ταξίδι. Γράψε τις ιδιαίτερες στιγμές που ζεις σε ένα ημερολόγιο, όχι τόσο για να τις λες αλλά γιατί ο γνήσιος ταξιδιώτης θέλει πάντα να θυμάται που πήγε, τι έκανε και πως πέρασε.

5. Αγόρασε εμπειρίες

Κάνε bungee jumping, κάνε scuba diving, ιππασία και γενικώς γέμισε τα ταξίδια σου με πράγματα που δεν συνηθίζεις να κάνεις καθημερινά και θα σου άρεσε να ζήσεις. Μην απορρίπτεις τα extreme sports ελαφρά τη καρδία αφού δεν πρέπει να ξεχνάς, πως τα παρακινδυνευμένα πράγματα είναι εκείνα που καμιά φορά μας βγάζουν από τα όριά μας και κάνουν την ζωή ακόμη πιο γλυκιά και ενδιαφέρουσα από ότι είναι.

SHARE
Previous articleΟι θρησκευτικές πεποιθήσεις στην Σρι Λάνκα
Next articleΤο άγαλμα της Ελευθερίας | Λέσβος
Πιστεύω στους αγγέλους, στα παραμύθια και στο κάρμα. Κάποιες φορές ίσως παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Εργάζομαι ως αρχισυντάκτρια της ταξιδιωτικής τηλεοπτικής εκπομπής Happy Traveller. Δεν μου αρέσει απλώς να ταξιδεύω, το έχω ανάγκη. Η ζωή μου γεμίζει όταν αγαπάω, όταν γράφω και όταν έχω αγκαλιά τα σκυλιά μου. World Traveller & DayDreamer for life!

LEAVE A REPLY