Όταν ταξιδεύετε με παιδιά στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι και να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα έγγραφα. Ανεξάρτητα από τον τρόπο μεταφοράς που επιλέγετε, υπάρχουν ορισμένα έγγραφα που θα χρειαστεί να προσκομίσετε.

ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΝΙΚΩΣ:

Τα παιδιά (2-12 ετών) που ταξιδεύουν εντός Ελλάδας, θα πρέπει να έχουν μαζί τους διαβατήριο ή βιβλιάριο υγείας ή πιστοποιητικό γεννήσεως. Αν μάλιστα ταξιδεύει με τον ένα γονέα καλό θα ήταν να υπάρχει και μια υπεύθυνη δήλωση (την οποία μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά μέσω gov.gr) με την οποία δίνει την άδεια και ο ίδιος για την πραγματοποίηση του ταξιδιού.

Τώρα όσον αφορά τα βρέφη, θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό γεννήσεως. Τα παιδιά άνω των 12 ετών θα χρειαστούν διαβατήριο ή ταυτότητα.

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΠΛΟΙΟ:

Εάν πρόκειται να ταξιδέψετε με πλοίο, θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα εξής έγγραφα:

1. Διαβατήρια: Φέρτε μαζί σας τα διαβατήρια όλων των μελών της οικογένειας που θα ταξιδέψουν. Βεβαιωθείτε ότι τα διαβατήρια είναι έγκυρα και έχουν αρκετή ισχύ για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Εναλλακτικά, και η ταυτότητα είναι μια άλλη επιλογή.

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ:

Αναγνωρίζοντας ότι το ταξίδι με αεροπλάνο είναι δημοφιλής επιλογή για τους ταξιδιώτες, παρακάτω είναι τα έγγραφα που θα πρέπει να έχετε μαζί σας:

1. Διαβατήρια/ ταυτότητα: Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα διαβατήρια όλων των μελών της οικογένειας που θα ταξιδέψουν. Ελέγξτε επίσης την ισχύ και έγκυρη ημερομηνία των διαβατηρίων. Σε κάποιες περιπτώσεις πχ σε ταξίδι εντός Ελλάδος αρκεί η ταυτότητα.

2. Επιπλέον έγγραφα: Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να ζητήσουν πρόσθετα έγγραφα όπως κρατικά αρχεία γέννησης των παιδιών, έγγραφα επιβεβαίωσης της σχέσης γονέων-παιδιών κ.λπ. Επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία για να επιβεβαιώσετε ποια έγγραφα ακριβώς απαιτούνται.

3. Εκτός Ελλάδος: Αν ταξιδεύετε εκτός Ελλάδος και εκτός Σέγκεν, ελέγξτε τι ζητάει η κάθε χώρα για τα ανήλικα τέκνα. Κάθε χώρα έχει τις δικές της απαιτήσεις, οπότε προνοείστε.

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΡΕΝΟ:

Αν απολαμβάνετε τις εκδρομές με τρένο, προετοιμαστείτε με τα παρακάτω έγγραφα:

1. ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ/ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: Φέρτε μαζί σας τα διαβατήρια όλων των μελών της οικογένειας σας που θα ταξιδέψουν. Σας καλύπτει και ταυτότητα των παιδιών.

2. Εισιτήρια: Βεβαιωθείτε ότι έχετε εκτυπωμένα ή ηλεκτρονικά εισιτήρια για όλους τους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Τα εισιτήρια είναι απαραίτητα για να αποδείξετε την κράτηση και να εισέλθετε στον σωστό χώρο επιβίβασης.

Αυτά είναι τα βασικά έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας για ένα ταξίδι με παιδιά στην Ελλάδα, ανάλογα με τον τρόπο μεταφοράς σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επίσης όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή σας στην Ελλάδα, όπως κρατήσεις ξενοδοχείου ή εισιτήρια αξιοθέατων.

Καλό ταξίδι!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here