Το ταξίδι μας στην Φινλανδία ήταν ένα από τα ομορφότερα της ζωής μας. Όταν επιλέξαμε τη Φινλανδία ως προορισμό, ξέραμε ότι θα ζήσουμε κάτι πρωτόγνωρο, όμως δεν είχαμε φανταστεί τέτοια μαγεία.

ΤΟ ΤΡΕΝΟ: Για να φτάσουμε στο Ροβανιέμι πήραμε τη νυχτερινή διαδρομή με τρένο από Ελσίνκι για τον προορισμό μας, το χωριό του Αη Βασίλη. Στο Happy Traveller έχουν παίξει περίπου περίπου 3 λεπτά από αυτό το ταξίδι. Εδώ όμως μπορείτε να δείτε πολύ περισσότερα πράγματα. Το νυχτερινό τρένο για Λαπωνία, είναι η χαρά του ταξιδιώτη. Είναι υπερσύγχρονο και σε κάθε διαδρομή μπορείς να επιλέξεις αν θέλεις να κλείσεις μια απλή θέση ή δωμάτιο με κουκέτα.

ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: Το δωμάτιο είναι μικρό, όντως. Όμως για μια νύχτα είναι ιδανικό. Έχει δύο κρεββάτια, μια τουαλέτα και μπάνιο. Είναι πολύ βολικό και μπορείς να κοιμηθείς αλλά και να απολαύσεις το χιόνι στη διαδρομή, καθώς ξημερώνει το πρωί. Μπορείς να κάνεις κράτηση για ένα δωμάτιο για 1-2 άτομα. Παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω ταξιδεύουν δωρεάν στο νυχτερινό τρένο. Παρόλα αυτά πρέπει να ενημερώσεις την αμαξοστοιχία VR εάν ταξιδεύεις με παιδί. Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών δεν χρειάζονται εισιτήρια. Τα ζώα συντροφιάς μπορούν να ταξιδέψουν στα νυχτερινά τρένα με επιβάρυνση 5 ευρώ.

Happy Info: Μπορείς να δεις τα δρομολόγια του νυχτερινού τρένου στο VR Online Shop. Μπορείς επίσης να δείτε εναλλακτικές διαδρομές στη σελίδα δρομολογίων των νυχτερινών τρένων.

Όταν κάναμε αυτό το ταξίδι τραβήξαμε πολλά πλάνα μέσα στο τρένο τα οποία όπως είναι λογικό δεν γινόταν να μπουν -όλα- στο επεισόδιο. Αν θέλεις να δεις λοιπόν πως είναι το νυχτερινό ταξίδι Ελσίνκι – Ροβανιέμι με τρένο, δεν έχεις παρά να δεις το βίντεό μας και να μας πεις τη γνώμη σου στα σχόλια.

Δες το σχετικό βίντεο εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here