Η Σενεγάλη είναι μια χώρα που μπορεί να χαρίσει στον ταξιδιώτη εντελώς διαφορετικές εικόνες και για αυτό το λόγο θελήσαμε να ταξιδέψουμε μέχρι εκεί και να την μοιραστούμε μαζί σας. Διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικοί άνθρωποι και νέες εμπειρίες σε ένα μόνο ταξίδι.

Το οδοιπορικό μας στη Σενεγάλη ήταν από τα πιο συναρπαστικά που έχουμε κάνει για τη σεζόν 2019-20. Ταξιδέψαμε παρέα με το ταξιδιωτικό γραφείο Cosmorama.

Ημέρα 1η (23/10): Νουακτσότ – Σεν Λούι
Αφήνοντας πίσω μας την έρημο της Μαυριτανίας φτάνουμε προς την Σενεγάλη. Διασχίζουμε τον ποταμό που βρίσκεται στα όρια των δύο χωρών και περνάμε από την πόλη Ροσσο (της Μαυριτανίας), στο Σεν Λουί, τη βορειότερη πόλη της Σενεγάλης.


Ημέρα 8η (24/10): Σεν Λουί, (Εθνικό Πάρκο Τζούντι)
Το Εθνικό πάρκο Τζούντι, είναι ένας από τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους της Δυτικής Αφρικής. Ακριβώς στο Δέλτα του ποταμού Σενεγάλη συγκεντρώνει μια τεράστια ποικιλία αποδημητικών πουλιών. Εκεί έχεις την ευκαιρία να δεις και να φωτογραφίσεις την άγρια πανίδα της περιοχής. Έπειτα μπορείς να γνωρίσεις λίγο καλύτερα το Σεν Λούι. Εκεί θα δεις το κυβερνητικό Μέγαρο, την ζωντανή αγορά της πόλης και φυσικά τα αποικιακά κτίρια που κοσμούν την πόλη.


Ημέρα 9η (25/10): Σεν Λουί – Ντακάρ
Σήμερα σειρά έχει η πρωτεύουσα της Σενεγάλης, το Ντακάρ. Κορυφαίο αξιοθέατο είναι η «Ρόζ Λίμνη». Πρόκειται για την Λίμνη Ρέτμπα, η οποία προστατεύεται από την UNESCO. Η περιεκτικότητά της σε ένα είδος άλγης που ονομάζεται Dunaliella salina της χαρίζει αυτό το ιδιαίτερο ροζ χρώμα, ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά της σε αλάτι λόγω της γειτνίασης με τη θάλασσα και της υψηλής εξάτμισης, έχει κάνει τη ζωή να προσαρμοστεί κατάλληλα. Τα ψάρια που ζουν στο νερό έχουν αναπτύξει ένα ιδιαίτερο σύστημα «φιλτραρίσματος» έτσι ώστε να αφαλατώνουν το νερό που καταναλώνουν ενώ είναι πιο μεγαλόσωμα από τα συγγενικά τους είδη που ζουν στη θάλασσα. Η συλλογή του αλατιού είναι μία ετήσια εργασία και οι εργάτες στις όχθες της, σίγουρα θα μας χαρίσουν αρκετές φωτογραφικές
ευκαιρίες. Το απόγευμα θα προσεγγίσουμε την πρωτεύουσα ένα κράμα αφρικανικής μεγαλούπολης με έντονα όμως αποικιοκρατικά στοιχεία και γαλλικές πινελιές. Η αύρα του ωκεανού θα μας συντροφεύσει λίγο πριν το βραδινό μας φαγητό.


Ημέρα 10η (26/10): Ντακάρ (Νησί Γκορέ)
Το πρόγραμμα σήμερα έχει επίσκεψη με πλοίο στο νησί Γκορέ. Μετά την κινηματογραφική παραγωγή “Ρίζες” που είχε τρομερή απήχηση, το Νησί Γκορέ κατατάχθηκε στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το κακόφημο κέντρο δουλεμπορίου του 18ου και 19ου αιώνα, σήμερα είναι ένας τόπος ήρεμος, με γραφικά καλντερίμια και μοναδικά ιστορικά μνημεία. Έπειτα επιστροφή στο Ντακάρ.


Ημέρα 11η (27/10): Ντακάρ
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση του Ντακάρ και της γύρω περιοχής. Θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο, τον Καθεδρικό Ναό, το Μεγάλο Τζαμί, τις αγορές Κερμέλ και Σαντάγκα καθώς και την αγορά χειροτεχνημάτων στην περιοχή Σουμπεντουιν. Η μέρα κλείνει με επίσκεψη στο Μνημείο της Αφρικανικής Αναγέννησης.


Ημέρα 12η (28/10): Ντακάρ – Εθνκό Πάρκο Μπάντια – Σάλι

Το πρόγραμμα σήμερα έχει το Εθνικό Πάρκο Μπάντια. Εκεί μπορείς να κάνεις σαφάρι. Αντιλόπες, Γαζέλες, καμηλοπαρδάλεις και ρινόκεροι, νεροβούβαλοι, ζέβρες και κροκόδειλοι θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Στη συνέχεια μπορούμε να επισκεφθούμε και το νησί Φαντιού, και να κάνουμε βόλτα με πιρόγες . Η μέρα θα έκλεινε τέλεια με το Σάλι, το τουριστικό Θέρετρο της Σενεγάλης.


Ημέρα 13η (29/10): Σάλι
Η μέρα ξεκινάει με εκδρομή στο ψαροχώρι Γουάτζε, έπειτα επίσκεψη στο Μαρ Φαρφάκο, το χωριό των Μαραμπού, και στη συνέχεια στο χωρίο Μαρ Σούλου με το «Ιερό Δάσος» και το Σχολείο. Η μέρα μπορεί να ολοκληρωθεί με την επίσκεψη της κεντρικής πλατείας, του «Βασιλικού παλατιού» και του Τζαμιού στο Μαρλότζ ενώ μπορείς να κάνεις και μπάνιο στα νερά του Ατλαντικού. Η μέρα κλείνει με επιστροφή στο Σάλι για δείπνο και
διανυκτέρευση.

Δες επίσης:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here