Η Ρουμανία αλλά και η πρωτεύουσά της το Βουκουρέστι έχουν πολλές ιδιαιτερότητες που σίγουρα θα θέλεις να γνωρίσεις πριν ταξιδέψεις εκεί. Βέβαια ακόμη και αν δεν ταξιδεύεις εκεί άμεσα οι πληροφορίες είναι αρκετά χρήσιμες και ενδιαφέρουσες οπότε πάμε να τις δούμε μια-μια!

Romania Happy Traveller

1. Προσοχή στα αδέσποτα σκυλιά. Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι δαγκώνονται από αδέσποτα σκυλιά στο Βουκουρέστι κάθε χρόνο. 64.000 αδέσποτα σκυλιά περιπλανιούνται στους δρόμους του Βουκουρεστίου και είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης. Πάντως προς ενημέρωσή σας, εμείς δεν είδαμε ούτε ένα απειλητικό ζώο κατά την επίσκεψή μας στην πόλη. Υπήρχαν πολλά ζώα εκεί, αλλά όχι επικίνδυνα.

2. Άψογες ταχύτητες ίντερνετ. Το Βουκουρέστι είναι μεταξύ των 15 κορυφαίων πόλεων στον κόσμο με την ταχύτερη σύνδεση στο διαδίκτυο με μέση ταχύτητα λήψης 95,18 Mbps.

3. Θέλεις να φτιάξεις τα δόντια σου; Ιδού η ευκαιρία! Ο οδοντιατρικός τουρισμός είναι πολύ δημοφιλής στο Βουκουρέστι, αφού κάποιες φορές υπάρχουν και εκπτώσεις 70%.

4. Το Παλάτι του Κοινοβουλίου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου. Μετά από τον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ έρχεται το μεγαλειώδες κτίριο του Τσαουσέσκου. Εκτός από πολύ επιβλητικό κτίριο είναι λοιπόν και από τα μεγαλύτερα του κόσμου.

5. Η νυχτερινή ζωή του Βουκουρεστίου είναι ό,τι έψαχνες. Αν σου αρέσουν τα νυχτοπερπατήματα τότε ξεκίνα τις βόλτες σου από την περιοχή Lipscani. Εκεί θα βρεις μπαράκια και νυχτερινά μαγαζιά που σίγουρα θα σε ενδιαφέρουν.

6. Βουκουρέστι ή αλλιώς Μικρό Παρίσι. Ναι ναι το Βουκουρέστι λέγεται και Μικρό Παρίσι! Όχι ότι έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση οι δύο πόλεις, αλλά λένε ότι σε κάποια σημεία μοιάζουν αρχιτεκτονικά.

7. Η πρωτεύουσα της χώρας είναι φθηνή! Αρκετά φθηνή! Μπορείς να βρεις μια μπύρα, τσιγάρα ή ένα φαγητό σε αρκετά προσιτές τιμές και αυτό είναι πολύ ευχάριστο για κάθε ταξιδιώτη.

8. Οι Ρουμάνοι προτιμούν ιταλικό, τούρκικο και κινέζικο φαγητό. Όταν πας στο Βουκουρέστι θα βρεις κάποια εστιατόρια με παραδοσιακή κουζίνα, αυτό που θα βρεις όμως σε αφθονία είναι οι πιτσαρίες που φτιάχνουν πίτσες και μακαρονάδες. Αυτό μάλιστα είναι και το αγαπημένο τους φαγητό. Επίσης επιλέγουν τα τούρκικα κεμπάπ και σαγουάρμα αλλά και κινέζικα πιάτα.

9. Η Calea Victoriei ήταν ο πρώτος δρόμος που χτίστηκε στο Βουκουρέστι. Αρχικά ονομαζόταν The Wooden Road, επειδή ήταν στρωμένος με κορμούς δέντρων και σανίδες.

10. Η Ρουμανία διαθέτει κατά πολλούς τον πιο όμορφο δρόμο του κόσμου. Ο δρόμος Transfagarasan είναι και αυτός δημιούργημα του Τσαουσέσκου και είναι αναμφισβήτητα αν όχι ο ομορφότερος ένας από τους ομορφότερους του κόσμου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here