Η Ρώμη είναι από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Κρύβει στους δρόμους της μπόλικη ιστορία, στα στενά της λίγο από την εκπληκτική της αύρα και στα εστιατόριά της, υπέροχες μακαρονάδες. Πάμε να μάθουμε ποια είναι τα 10 πράγματα που θα πρέπει να δεις, να κάνεις και να φας όσο θα είσαι στη Ρώμη!

1. Κολοσσαίο

Ένα από τα πιο γνωστά οικοδομήματα του κόσμου. Το Κολοσσαίο. Αν και εντός του γίνονταν ναυμαχίες, μονομαχίες, θηριομαχίες αλλά και μαρτύρια Χριστιανών, σήμερα είναι το κορυφαίο αξιοθέατο της πόλης.

2. Πάνθεον

Το ελληνοπρεπές Πάνθεον είναι ότι πιο κοντά σε “Ελλάδα” στην Ρώμη. Δεν μπορείς απλώς να το προσπεράσεις. Η βαρύγδουπη ιστορία του αλλά και η ελληνική καταγωγή του ονόματός σου θα σε κάνουν να περάσεις μια βόλτα από εκεί.

3. Φοντάνα ντι Τρέβι

Θέλεις να με πείσεις ότι θα πας στην Ρώμη και δεν θα περάσεις από την Φοντάνα ντι Τρέβι; Αυτό απλά δεν γίνεται! Μπορεί να παραλείψεις άλλα μέρη της πόλης, αλλά το πιο δημοφιλές σιντριβάνι του κόσμου δεν μπορείς να το προσπεράσεις έτσι απλά.

4. Δοκίμασε ιταλικό καφέ

Αν σου αρέσει ο καφές τότε ένας εσπρεσο ή λίγο καπουτσίνο σίγουρα θα σε συνεπάρει. Τι καλύτερο από το να δοκιμάζεις Ιταλικό καφέ, στη Ρώμη! Μαγεία!

5. Πιάτσα Ναβόνα

Μπορεί η πιάτσα Νανόβα να φημίζεται για τους ζωγράφους που έχει το πρωί αλλά σου προτείνω να την επισκεφθείς το βράδυ. Τότε ηρεμούν τα πάντα και φωτίζεται εκπληκτικά.

6. Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Την εκκλησία του Αγίου Πέτρου πρέπει να την δεις. Την ουρά όμως που θα πετύχεις δεν ξέρω αν θα την αντέξεις. Να ξέρεις πως μπορεί να την βλέπεις τεράστια και να τρομοκρατείσαι αλλά γενικά κινείται γρήγορα.

7. Φάε ιταλική μακαρονάδα

Σαν την ιταλική αλ ντέντε μακαρονάδα δεν έχει τίποτα. Η μπουκατίνι αματριτσιάνα είναι η μακαρονάδα που πρέπει να δοκιμάσεις στη Ρώμη χωρίς δεύτερη σκέψη.

Re degli Amici rome happy traveller bucatini amatriciana

8. Βατικανό

Δεν χρειάζεται να σου πω πολλά πολλά. Στο Βατικανό θα πας. Όση ουρά και να έχει. Θα αντέξεις. Προσθέτεις άλλωστε και επιπλέον χώρα στο ενεργητικό σου!

9. Φάε τιραμισού

Δεν γίνεται να αποφύγεις τις θερμίδες ενός φανταστικού ιταλικού τιραμισού. Τίμησέ το και απόλαυσε την ιταλική μαεστρία στα γλυκά.

10. Πιάτσα ντι Σπάνια

Στην Πιάτσα ντι Σπάνια θα σε βγάλει ο δρόμος σου. Δεν γίνεται να μην περάσεις από εκεί αν κάνεις μια βόλτα στην πόλη της Ρώμης. Όλοι οι δρόμοι της πόλης οδηγούν στην πλατεία της Ισπανίας.

10+1. Φάε ιταλική πίτσα

Αυτό δεν χρειάζεται να το πω καν, αλλά το λέω. Φάε ιταλική πίτσα και απόλαυσε το λεπτό ζυμάρι της, το φανταστικό τυρί και το εξαιρετικό προσούτο της. Μμμμ… ήδη μου τρέχουν τα σάλια!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here