Συνηθίζουν να λένε πως για να νιώσεις την Ρώμη δεν φτάνει ούτε μια ζωή. Ίσως να μην έχουν και τόσο άδικο, αφού είναι μια πόλη τόσο “γεμάτη” από ομορφιές, τόσο ιδιαίτερη σε όλα της και τόσο ξεχωριστή από μέρος σε μέρος που σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσες διαφορετικές πλευρές μπορεί να έχει.

Η εξαιρετική αύρα της πόλης σε “καλεί” να πας και να ξαναπάς και συνήθως το κάνεις!

rome happy traveller

Χώρα: Ιταλία
Πόλη: Ρώμη
Νόμισμα: Ευρώ
Πληθυσμός: 2.705.603 κάτοικοι

Γενικές πληροφορίες:

Το νόμισμα που θα πρέπει να έχεις στην Ρώμη είναι φυσικά το euro, αφού η Ιταλία είναι εντός Ευρωπαϊκής ένωσης. Ο καιρός θα μπορούσε άνετα να παρομοιαστεί με της Ελλάδας, αφού απέχει ελάχιστα η μία χώρα από την άλλη και το κλίμα τους είναι σχεδόν ίδιο. Η Ρώμη έχει θερμό μεσογειακό κλίμα. Η θρησκεία που επικρατεί στην Ρώμη αλλά και γενικότερα στην Ιταλία είναι ο Καθολικισμός. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2014, ο πληθυσμός της χώρας είναι 60.788.845 κάτοικοι. Ο πληθυσμός της Ρώμης είναι 2,627 εκατομμύρια (2012). Εκτός από πρωτεύουσα είναι και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πληθυσμό εντός των ορίων της πόλης. Το Βατικανό -που βρίσκεται εντός της Ρώμης- είναι ανεξάρτητη χώρα. 

Φοντάνα Ντι Τρέβι, Ρώμη

Που να πας – Τι να δεις:

Τα πράγματα που μπορείς να κάνεις και να δεις στην Ρώμη αμέτρητα. Τώρα όμως θα σου πω τα βασικά! Εννοείται πως θα πρέπει να επισκεφθείς το Βατικανό, την Πιάτσα ντι Σπάνια αλλά και την Φοντάνα ντι Τρέβι. Φυσικά το Κολοσσαίο και το Πάνθεον δεν πρέπει να λείψουν από τα αξιοθέατα που θα θαυμάσεις. Εννοείται πως δεν θα παραλείψεις την Ρωμαϊκή αγορά, που είναι από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της πόλης. Εννοείται πως η Πιάτσα Ναβόνα αλλά και η Πιάτσα ντε Πόπολο θα πρέπει να βρίσκεται στα πρώτα μέρη της λίστας σου.

Πότε να πάω – Η καλύτερη εποχή για να πας στη Ρώμη: Οι ιδανικές περίοδοι για να επισκεφθείς τη Ρώμη είναι από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο και από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τον Οκτώβριο. Τότε η πόλη έχει καλή θερμοκρασία και δεν έχει τόση πολυκοσμία. Λένε βέβαια ότι ιδανική περίοδος για να την επισκεφθείς είναι το καλοκαίρι, διότι οι ντόπιοι φεύγουν για διακοπές και αδειάζει η πόλη. Επίσης το καλοκαίρι θεωρείται ιδανική περίοδος για την Ρώμη και επειδή τότε, κάνουν ειδικές τιμές στα αξιοθέατα (μειώνουν τα κόστη για να προσελκύσουν τουρίστες). Βέβαια η Ρώμη είναι μια πόλη που “δικαιούται” να έχει τουρισμό όλο το χρόνο!

Τι να φας:

Στην Ιταλία την τιμητική τους έχουν τα ζυμαρικά γενικώς, αλλά στην Ρώμη η πιο γνωστή και παραδοσιακή μακαρονάδα είναι η “μπουκατίνι αματριτσιάνα“. Εξαιρετική σε όποιο μαγαζί και αν τη φας, αφού το επίπεδο των Ιταλών στις μακαρονάδες απλά “δεν πιάνεται”! Κάτι άλλο που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις στην Ρώμη είναι ο εσπρέσο αλλά και το τιραμισού! Φυσικά μην φύγεις από την Ρώμη χωρίς να δοκιμάσεις ιταλικό παγωτό! Είναι σχεδόν απίστευτο το πόσο ωραία παγωτά φτιάχνουν οι Ιταλοί!

Happy Traveller στη Ρώμη

DCIM100GOPROG0228893.

Δες τη Ρώμη από ψηλά σε ένα εκπληκτικό βίντεο drone

fontana di trevi rome italy happytraveller

Που να μείνω – Ξενοδοχείο: Κλείσε οικονομική διαμονή στη Ρώμη

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here