Αυτές τις Απόκριες θέλετε να αποδράσετε αλλά δεν ξέρετε που; Το HappyTraveller είναι εδώ για εσάς. Ταξιδέψαμε, απολαύσαμε και σας παρουσιάζουμε τις 10 κορυφαίες ελληνικές πόλεις για το φετινό καρναβάλι.

Οι ελληνικές πόλεις γιορτάζουν τις απόκριες έντονα και με μεγάλες γιορτές. Υπάρχουν οι πασίγνωστες όπως η Πάτρα, η Ξάνθη και το Ρέθυμνο, όμως υπάρχουν κι άλλες. Πάμε να τις απολαύσουμε την αποκριάτικη λίστα μας!

karnavali

1. Πάτρα
Πατρινό καρναβάλι για πάντα! Η φράση από μόνη της τα λέει όλα. Χορός, γλέντι, στολές, παρελάσεις και καλή διάθεση είναι κάποια από αυτά που έχουν καθορίσει την Πάτρα ως την κορυφαία πόλη του καρναβαλιού για την Ελλάδα.

2. Ξάνθη
Ξάνθη! Μιλάμε για το μεγαλύτερο καρναβάλι της Βόρειας Ελλάδας και δίκαια ένα από τα πιο γνωστά. Στην Ξάνθη γίνονται ξέφρενα γλέντια, παρελάσεις και όλοι περνούν υπέροχα κατά τη διάρκεια των Απόκρεων.

3. Ρέθυμνο
Το Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι Έχει κλείσει ήδη 100 χρόνια και σίγουρα έχει μπει στις καρδιές πολλών καρναβαλιστών. Εκδηλώσεις γίνονται κυρίως στο κέντρο της πόλης, αλλά πολύ πιθανό είναι να συναντήσεις έθιμα και παιχνίδια.

4. Νάουσα
Στη Νάουσα αναβιώνει το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες». Σε αυτό το έθιμο παίζουν νταούλια και ζουρνάδες οι οποίοι ακούγονται παντού. Παράλληλα χτυπούν δυνατά η κουδούνες που φοράει η Μπούλα και ξεκινάει το γλέντι. Στο τέλος καταλήγουν να χορεύουν όλοι μαζί. Μικροί, μεγάλοι, καρναβαλιστές και μη!

5. Κέρκυρα
Η Κέρκυρα φημίζεται και αυτή για τα αποκριάτικα έθιμα και τους χορούς της. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι και ένας εξαιρετικός καρναβαλίστικος προορισμός!

6. Ζάκυνθος
Το Ζακυνθινό καρναβάλι είναι οι Μάντσιες, η Γκιόστρα, το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού και φυσικά η είσοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου στην πόλη κι επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού. Βέβαια αυτά είναι μόνο κάποια από αυτά που θα απολαύσεις αν επιλέξεις τη Ζάκυνθο ως καρναβαλίστικο προορισμό.

7. Χαλκίδα
Η Χαλκίδα είναι πολύ ιδιαίτερη καθώς έχει καθιερώσει το λεγόμενο θαλασσινό καρναβάλι. Η κλασσική παρέλαση που γίνεται και εκεί, καταλήγει στην παραλία όπου εκεί γίνεται το μεγάλο γλέντι. Και φυσικά μην ξεχνάμε πως κάνουν και το υπέροχο υδάτινο δρώμενο με φώτα, σκηνικά και εφέ που αφήνουν κατάπληκτους τους πάντες.

8. Γιάννενα
Τα Ιωάννινα κατά την διάρκεια του καρναβαλιού φημίζονται για τις «Τζαμάλες». Οι «Τζαμάλες» είναι ένα έθιμο με μεγάλες φωτιές και χορευτές. Στην κορύφωση του καρναβαλιού στήνουν και το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

9. Κοζάνη
Οι φωτιές της Τσικνοπέμπτης, ο φανός της κάθε γειτονιάς γύρω από τον οποίο όλοι χορεύουν και τραγουδούν, οι κουδουνοφόροι του Σοχού, οι παρελάσεις και τόσες ακόμη εκδηλώσεις είναι ικανές να σε βάλουν σε αποκριάτικους ρυθμούς ακόμη και αν δεν είσαι του χορού. Η Κοζάνη είναι πολύ ξεχωριστό μέρος για το καρναβάλι.

10. Ναύπλιο
Το καρναβάλι στο Ναύπλιο δεν είναι αυτό που φαντάστηκες. Είναι ακόμη καλύτερο. Το έθιμο του Μπέη, η παρέλαση, μουσικά γλέντια, φωτιές, αλευρώματα και πολλά ακόμη συνθέτουν ένα από τα εντυπωσιακότερα καρναβάλια της Ελλάδας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here