Τα συντρίμμια του αεροπλάνου DC στο Sólheimasandur εκτός από ένα πολύ ενδιαφέρον αξιοθέατο, είναι και πόλος έλξης πολλών φωτογράφων. Ο απόκοσμος τρόπος που στέκεται σε ένα απέραντα άδειο τοπίο κάνει τους φωτογράφους από όλη τη Γη, να θέλουν να το δουν από κοντά και να το φωτογραφίσουν.

Την ίδια ανάγκη όμως νιώθουν και οι ταξιδιώτες καθώς αυτό το «αεροπλανικό ναυάγιο» είναι ίσως ένα από τα εντυπωσιακότερα αξιοθέατα της χώρας.

created by dji camera
Το αεροπλάνο από ψηλά

Αξιοθέατο: DC plane
Περιοχή: Sólheimasandur
Χώρα: Ισλανδία
Πτώση αεροσκάφους: 1973

Γενικές Πληροφορίες:
Το 1973, ένα αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών αντιμετώπισε πρόβλημα καυσίμων και έπρεπε να κάνει άμεση προσγείωση. Για καλή τους τύχη το αεροπλάνο ήταν πάνω από μια τεράστια ισλανδική πεδιάδα με άμμο και μπόρεσε να προσγειώσει εύκολα. Έφτιαξαν ένα τεράστιο SOS και περίμεναν να έρθει η βοήθεια! Το γεγονός αυτό δεν έχει καμία άσχημη ανάμνηση, καθώς όλοι οι επιβάτες έζησαν.

created by dji camera
Φωτογραφία με drone στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα το SOS που είχαν φτιάξει για να τους βρουν, αφού κατέπεσε το αεροπλάνο.

Πως θα φτάσω εκεί:
Φτάνεις αρχικά με το αμάξι. Αφού παρκάρεις στο parking που έχει, το αφήνεις και ξεκινάς το περπάτημα. Θα σου πάρει περίπου 45′ με μια ώρα να φτάσεις στο σημείο. Ανάλογα την φυσική κατάσταση και το πόσο γρήγορα περπατάς. Εμείς κάναμε περίπου 45′. Βέβαια για όσους ξέρουν ποδήλατο υπάρχει και αυτή η δυνατότητα. Να πας δηλαδή με ποδήλατο. Θα πρέπει να έχεις νοικιάσει ποδήλατο από πριν, αλλά όχι τα κλασσικά ποδήλατα που γνωρίζουμε, ποδήλατα με πολύ χοντρές ρόδες που να είναι ικανά να σε πάνε μέχρι εκεί. Η οδήγηση με τζιπάκι κανονικά απαγορεύεται διότι μπορεί να κολλήσεις σε αρκετά σημεία της διαδρομής. Παρόλα αυτά, εμείς είδαμε αρκετές ροδιές στην διαδρομή μας. Καλό βέβαια θα ήταν να μην το επιχειρήσετε, διότι σε περίπτωση που κολλήσεις εκεί, δεν υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι για να σε βοηθήσουν. Επιπλέον όπως προείπαμε απαγορεύεται ρητά η οδήγηση στο σημείο.

Sólheimasandur DC PLANE ICELAND HAPPY TRAVELLER (17)

Πότε να πάω:
Απόφυγε σίγουρα τον χειμώνα. Έχει πάρα πολύ χιόνι και δεν θα είναι καθόλου εύκολη, ούτε η διαδρομή, ούτε οι συνθήκες. Προτίμησε όλες τις υπόλοιπες εποχές.

Είσοδος – Κόστος:
Δεν έχει είσοδο. Είναι δωρεάν.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here