Μια μικρή αλλά γεμάτη όμορφα και πολύχρωμα μυστικά σε περιμένει να την γνωρίσεις από κοντά. Δεν είναι άλλη από την πόλη Seydisfjordur στην Ισλανδία. Ναι μιλάμε για αυτή την γραφική και πολύχρωμη πόλη, που κανείς ταξιδιώτης δεν μπορεί να αντισταθεί!

Seydisfjordur iceland happy traveller (5)

Πόλη: Seydisfjordur
Χώρα: Ισλανδία
Πληθυσμός: 665

Γενικές Πληροφορίες:
Η πόλη Seydisfjordur βρίσκεται στην ανατολική περιφέρεια της Ισλανδίας και περιβάλλεται από βουνά. Αποτελεί ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο από τον δέκατο ένατο αιώνα μέχρι τα σύγχρονα χρόνια, λόγω του φυσικού λιμανιού που διαθέτει.

Τι να δω – Τι να κάνω:
Για μια τόσο μικρή πόλη σίγουρα τα πράγματα που μπορείς να δεις και να κάνεις δεν είναι και τόσα πολλά. Αρχικά μπορείς να ξεκινήσεις με τα παραδοσιακά πολύχρωμα και ξύλινα, ισλανδικά σπίτια. Ειδικά στον πανέμορφο πολύχρωμο δρόμο της πόλης επιβάλλεται να πας. Περπατώντας τον μέχρι το τέλος θα βρεθείς στην υπέροχη εκκλησία της πόλης (Bláa Kirkjan) που αξίζει να επισκεφθείς. Επίσης μπορείς να δεις το Skaftfell Art Centre, ή κάνε μια βουτιά στην πισίνα του χωριού.

Το Seydisfjordur είναι πόλη ψαράδων. Αν σε ενδιαφέρει να κάνεις μια βόλτα στη λίμνη όλο και κάποιον βαρκάρη θα βρεις για να την κάνεις. Πέραν αυτών όμως θα βρεις πολλά ακόμη για να εξερευνήσεις. Μια μικρή βόλτα στην πόλη, αρκεί για να τα δεις όλα! Αν πας εκτός πόλης θα βρεις περιπατητικά μονοπάτια. Το καλοκαίρι γίνονται αρκετές εκδηλώσεις για τους επισκέπτες και φυσικά για τους μόνιμους κάτοικους της περιοχής.

Seydisfjordur iceland happy traveller (2)

Που να φάω:
Δοκίμασε παραδοσιακά πιάτα στο εστιατόριο Nordic Restaurant. Έχει πολύ καλά πιάτα και βρίσκεται σε πανέμορφο σημείο. Από το εστιατόριο -αν καθίσεις έξω- βλέπεις τον πολύχρωμο δρόμο της πόλης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here