Η παραλία των διαμαντιών είναι το απόλυτο must για να επισκεφθείς όταν φτάσεις στη νότια ακτή της Ισλανδίας. Εκεί δεν θα αντικρίσεις μόνο τα υπέροχα διαμάντια της παραλίας αλλά και τους απίστευτους πάγους του παγετώνα Jökulsárlón που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

paralia twn diamantiwn iceland happy traveller (2)
Παραλία των διαμαντιών, Ισλανδία

Παραλία των διαμαντιών
Χώρα: Ισλανδία

Γενικές Πληροφορίες:
Μια από τις πιο επικές παραλίες που έχουμε επισκεφθεί ποτέ είναι σίγουρα η παραλία των διαμαντιών. Βρίσκεται στη λιμνοθάλασσα του παγετώνα Jökulsárlón στη νότια ακτή της Ισλανδίας. Αυτή η παραλία είναι «σπίτι» για πολλές φώκιες.

Ο παγετώνας Jökulsárlón:
Η λιμνοθάλασσα του παγετώνα Jökulsárlón είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της χώρας. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την παραλία με τα διαμάντια και πηγαίνεις με τα πόδια. Εκεί θα δεις άπειρα σπασμένα παγόβουνα, τα οποία δημιουργούν ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο απίστευτης γοητείας και ομορφιάς.

ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ Jökulsárlón
ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ Jökulsárlón

Το όνομα:
Το όνομα της παραλίας «Diamond Beach» προέρχεται από τον κατάλευκο πάγο ο οποίος βρίσκεται στην σκουρόχρωμη άμμο της παραλίας με αποτέλεσμα να μοιάζει με άπειρα διαμάντια.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Μπορεί η παραλία των διαμαντιών να μην είναι επικίνδυνη στην ουσία, καθώς δεν έχει καθόλου κύματα, όμως σίγουρα θα πρέπει να προσέξουμε κάποια πράγματα.

-Μην κάθεσαι επάνω στα παγόβουνα. Μπορεί η θάλασσα να έχει ξεβράσει έξω μεγάλα ή μικρότερα κομμάτια πάγου. Θα σου φανούν δελεαστικά για μια φωτογραφία, όμως το να ανέβεις πάνω σε ένα από αυτά δεν είναι και τόσο καλή ιδέα Εκτός από το γεγονός ότι είναι παγωμένα, είναι αιχμηρά και μπορεί να τραυματιστείς.
-Μην ακουμπάς πάγους που δεν είναι εξ΄ολοκλήρου στο έδαφος. Είναι πολύ εύκολο -μέσω ενός θαλάσσιου ρεύματος- να μετακινηθεί κάποιος πάγος και μαζί του ίσως και εσύ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here