Στη χερσόνησο Vatnsnes της βορειοδυτικής Ισλανδίας, ακριβώς έξω από την ακτή βρίσκεται το μεγαλοπρεπές Hvítserkur, ένας λίθινος όγκος 15 μέτρων εντός της θάλασσας. Θα λέγαμε ότι μοιάζει με κάποιο ζώο, ίσως έναν ελέφαντα ή έναν ρινόκερο.

Iceland elephant rock happy traveller (6)

Γενικές Πληροφορίες:
Στον βράχο Hvítserkur κατοικούν το καλοκαίρι αρκετά πουλιά και μάλιστα κάποια σημεία του είναι λευκά εξαιτίας των περιττωμάτων τους. Η ερμηνεία του ονόματος Hvítserkur είναι η εξής: «hvít» σημαίνει λευκό και «serkur» σημαίνει μακρύ πουκάμισο. Είναι ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής. Μπορεί οι περισσότεροι που το επισκέπτονται να λένε ότι μοιάζει με ελέφαντα ή ρινόκερο, όμως υπάρχουν και άλλοι που το παρομοιάζουν με δεινόσαυρο ή δράκο. Είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα της Ισλανδίας.

Τι να δω – Τι να κάνω:
Στην περιοχή δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να κάνεις. Εκτός από την επίσκεψη στην μαύρη παραλία που βρίσκεται ο βράχος Hvítserkur και περπάτημα σε αυτήν δεν έχεις και πολλές επιλογές. Παρόλα αυτά υπάρχουν και αρκετά πουλιά στην περιοχή που σίγουρα θα δεις αν είναι καλοκαίρι.

Iceland elephant rock happy traveller (5)

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Αφήνοντας το αμάξι στον χώρο στάθμευσης υπάρχει ένα μονοπάτι που μπορείς να ακολουθήσεις για να φτάσεις στο σημείο από όπου μπορείς να απολαύσεις τον βράχο. Μπορείς είτε να δεις τον βράχο Hvítserkur από ψηλά, είτε να περπατήσεις για να φτάσεις κάτω στην παραλία.

Που βρίσκεται ο βράχος Hvítserkur:
Ο βράχος Hvítserkur βρίσκεται στον κόλπο Húnaflói, ακριβώς έξω από τη χερσόνησο Vatnsnes, περίπου 222 χιλιόμετρα από το Ρέικιαβικ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here