Η σπηλιά Grjótagjá ήταν το σημείο όπου έκαναν μυστικά έρωτα ο Jon Snow με την  Ygritte του Game Of Thrones. Από τότε η φήμη της σπηλιάς έχει εκτοξευθεί στα ύψη, όμως η σπηλιά αξίζει την επίσκεψή σου και χωρίς την προώθηση από την ταινία. Είναι ένα φυσικό διαμάντι της Ισλανδίας που δεν γίνεται να μην δεις από κοντά.

Grjótagjá game of thrones iceland happy traveller (5)

Γενικές Πληροφορίες:
Η Grjótagjá είναι μια μικρή σπηλιά λάβας που βρίσκεται κοντά στη λίμνη Μιβατν (Mývatn) στη βόρεια Ισλανδία. Είναι γνωστή για το γεγονός ότι διαθέτει μια γεωθερμική θερμή πηγή και φυσικά για την «συμμετοχή» της στο Game Of Thrones. Προσελκύει πολλούς επισκέπτες τον χρόνο και έχει καταφέρει να συμπεριληφθεί σε ένα από τα αξιοθέατα που πρέπει να δεις όταν επισκεφθείς τη χώρα!

Η θερμή πηγή:
Η θερμοκρασία της θερμής πηγής δεν ήταν πάντα η σωστή. Ανά τα χρόνια αυξανόταν και μειωνόταν με αποτέλεσμα να μην μπορούν πάντα οι ντόπιοι να την απολαύσουν. Τα τελευταία χρόνια η θερμοκρασία της πηγής δεν είναι καλή, και ως εκ τούτου το κολύμπι σε αυτήν απαγορεύεται. Το μόνο που ίσως επιτρέπεται είναι να βουτήξεις μέσα τα πόδια σου.

Grjótagjá game of thrones iceland happy traveller (3)

Πως να πάω:
Η σπηλιά Grjótagjá θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί στάση του Diamond Circle. Φτάνεις εκεί με το αμάξι. Παρκάρεις ακριβώς απ΄έξω και μπαίνεις μέσα. Θέλει προσοχή καθώς θα κατεβαίνεις γιατί υπάρχουν αρκετά βράχια. Όμως είναι το πέρασμα είναι απολύτως βατό. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, απλώς ιδιαίτερη προσοχή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here