Ο Καταρράκτης Svartifoss είναι αναμφισβήτητα από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της Ισλανδίας. Αν και η χώρα διαθέτει πολλούς, σίγουρα ο Svartifoss έχει κάτι το ιδιαίτερα ρομαντικό.

Svartifoss happy traveller iceland (4)

Καταρράκτης: Svartifoss
Χώρα: Ισλανδία
Ύψος: 12 μέτρα

Γενικές Πληροφορίες:
Ο Σβάρτιφος (Svartifoss) είναι καταρράκτης στο Εθνικό Πάρκο Σκαφτάφελλ στην Ισλανδία και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του πάρκου. Περιβάλλεται από στήλες σκούρας λάβας, για αυτό και η μετάφραση του ονόματος Σβάρτιφος είναι Μαύρος Καταρράκτης. Οι στήλες του καταρράκτη φτιάχτηκαν από την ροή λάβας. Οι στήλες αυτές έχουν εμπνεύσει αρκετούς Ιρλανδούς αρχιτέκτονες και αυτό μπορούμε να το δούμε στην εκκλησία Hallgrímskirkja στο Ρέικιαβικ καθώς και στο Εθνικό Θέατρο. Ο καταρράκτης Σβάρτιφος έχει ύψος 12 μέτρα και προσελκύει συνεχώς όλο και περισσότερους τουρίστες.

Svartifoss happy traveller iceland (3)

Πως θα πάω:
Για να φτάσεις εκεί θα πρέπει να περπατήσεις τη διαδρομή 90 λεπτών (1,5 χιλιόμετρα) έως την κορυφή από όπου πέφτει ο καταρράκτης. Η θέα θα σε αποζημιώσει.

Μοιάζει με κάτι που έχουμε ξαναδει:
Αν ταξίδεψες στην Ισλανδία, τότε ξέρεις για τι πράγμα μιλάω. Αν έχεις δει το επεισόδιο Happy Traveller στην Ισλανδία, επίσης. Αν όχι τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι ο καταρράκτης Σβάρτιφος μοιάζει εκπληκτικά με τις στήλες στην Μαύρη παραλία (παραλία Reynisfjara).

 

Το επικό μας road trip στην Ισλανδία

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here