Το ταξίδι μας στην Ισλανδία τα είχε όλα. Εκπληκτικά μέρη, φανταστικά χωριά και υπέροχους παγετώνες. Απολαύστε όλα όσα είδαμε στα  πέντε επεισόδια και μάθετε ακόμη περισσότερα για αυτά!

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1ο

Reykiavik iceland happy traveller
Ρείκιαβικ

ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ
Ρέικιαβικ! Η βορειότερη πρωτεύουσα το κόσμου και η μεγαλύτερη πόλη της παγωμένης Ισλανδίας. Ούσα ελκυστική και ιδιαίτερη φροντίζει να μαγνητίζει τον επισκέπτη από τις πρώτες του στιγμές μαζί της. Η μεγαλύτερη πόλη της χώρας δεν είναι τυχαία αυτή, κρύβει μέρη μαγικά. Και σκοπεύουμε να τα ανακαλύψουμε όλα! Μάθε τα πάντα για το Ρέικιαβικ.

Galazia Limni Iceland Happy Traveller
Γαλάζια λίμνη

ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ
Ένα από τα ομορφότερα και γνωστότερα αξιοθέατα της χώρας είναι φυσικά η γαλάζια λίμνη. Εκεί θα απολαύσεις ένα από τα πιο αναζωογονητικά μπάνια που έχεις κάνει ποτέ σου σε θερμή πηγή. Το μέρος είναι υπέροχο και παρόλο που η πηγή είναι φυσική, έχουν καταφέρει να φτιάξουν ένα υπερσύγχρονο σπα.

ΔΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

——————————-

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2ο

gullfoss waterfalls iceland happy traveller (5)
Καταρράκτης GULLFOSS

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ GULLFOSS
Ο Καταρράκτης Gullfoss είναι ξεκάθαρα ένα από τα κορυφαία σημεία ενδιαφέροντος στη χώρα της Ισλανδίας. Δεν συρρέουν τυχαία εκεί οι επισκέπτες θαυμάζοντας την υπέρμετρη ορμή με την οποία πέφτουν τα νερά. Είναι ίσως από τα καλύτερα φυσικά τοπία της χώρας και εμείς φυσικά δεν το παραλείψαμε στην επίσκεψή μας εκεί. Μάθε τα πάντα για τον Καταρράκτη Gullfoss.

ΘΕΡΜΟΠΙΔΑΚΑΣ ΓΚΕΙΖΕΡ
Θερμοπίδακας Γκέιζερ

ΘΕΡΜΟΠΙΔΑΚΑΣ ΓΚΕΙΖΕΡ
Ο Θερμοπίδακας Γκέιζερ κατάφερε να γίνει το επίκεντρο της Ισλανδίας. Ένα από τα πιο όμορφα αλλά και περίεργα φυσικά φαινόμενα της φύσης που δεν συναντάς και σε πολλά σημεία της Γης. Πλέον όλοι οι σύγχρονοι ταξιδιωτικοί οδηγοί εντάσσουν εντός τους μια επίσκεψη στον θερμπίδακα Γκέιζερ. Μάθε τα πάντα για τον θερμπίδακα Γκέιζερ.

Seljalandsfoss, Iceland
Seljalandsfoss, Iceland

SELJALANDSFOSS
Ο καταρράκτης Seljalandsfoss είναι ίσως ένας από τους εντυπωσιακότερους καταρράκτες που μπορείς να δεις στην Ισλανδία. Όχι μόνο γιατί είναι εντυπωσιακός στην όψη αλλά γιατί υπάρχει μέρος από όπου μπορείς να μπεις και πίσω από τον καταρράκτη. Κάτι που φυσικά κάναμε και εμείς. Σιγά που θα χάναμε. Εκεί βγάλαμε και την φωτογραφία, επάνω.

το DC plane του Sólheimasandur
το DC plane του Sólheimasandur

SOLHEIMASANDUR
Τα συντρίμμια του αεροπλάνου DC στο Sólheimasandur εκτός από ένα πολύ ενδιαφέρον αξιοθέατο, είναι και πόλος έλξης πολλών φωτογράφων. Ο απόκοσμος τρόπος που στέκεται σε ένα απέραντα άδειο τοπίο κάνει τους φωτογράφους από όλη τη Γη, να θέλουν να το δουν από κοντά και να το φωτογραφίσουν. Μάθε τα πάντα για το DC plane του Sólheimasandur.

ΔΕΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

——————————-

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3ο

mauri paralia iceland happy traveller (4)
Μαύρη Παραλία, Ισλανδία

ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ
Όταν σου λένε για παραλίες σίγουρα φαντάζεσαι λευκές, δαντελωτές αμμουδιές κάτω από τον ήλιο. Αλλά δεν είναι όλες οι όμορφες παραλίες έτσι. Υπάρχουν και οι «μαύρες παραλίες». Η μαύρη παραλία της Ισλανδίας συγκεκριμένα, είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία στην χώρα. Μάθε τα πάντα για την Μαύρη Παραλία.

Καταρράκτης Svartifoss
Καταρράκτης Svartifoss

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ SVARTIFOSS
Ο Καταρράκτης Svartifoss είναι αναμφισβήτητα από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της Ισλανδίας. Αν και η χώρα διαθέτει πολλούς, σίγουρα ο Svartifoss έχει κάτι το ιδιαίτερα ρομαντικό. Μάθε περισσότερα για τον Καταρράκτη Svartifoss.

ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ Jökulsárlón
ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ Jökulsárlón

ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ Jökulsárlón  & ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ
Από τη μια η λιμνοθάλασσα Jökulsárlón και λίγο πιο πέρα η παραλία των διαμαντιών μπορούν να σε αφήσουν άφωνο για μέρες. Η λιμνοθάλασσα Jökulsárlón καταφέρνει να κερδίσει και τον πιο δύσκολο επισκέπτη με τα πανέμορφα κομμάτια πάγου που αλλάζουν σχήμα και μέγεθος συνεχώς. Η παραλία των διαμαντιών καταφέρνει να σε ξεγελά και να περνάς τα κομμάτια του πάγου που υπάρχουν σε όλη την αμμουδιά για πανάκριβα διαμάντια. Εκπληκτικό σκηνικό! Μάθε τα πάντα για την λιμνοθάλασσα Jökulsárlón και την παραλία των διαμαντιών.

Seydisfjordur iceland happy traveller (5)
Seydisfjordur

SEYDISFJORDUR
Μια μικρή αλλά γεμάτη όμορφα και πολύχρωμα μυστικά σε περιμένει να την γνωρίσεις από κοντά. Δεν είναι άλλη από την πόλη Seydisfjordur στην Ισλανδία. Ναι μιλάμε για αυτή την γραφική και πολύχρωμη πόλη, που κανείς ταξιδιώτης δεν μπορεί να αντισταθεί! Μάθε τα πάντα για την Seydisfjordur.

Πάφιν
Πάφιν

BORGARFJARDARHOFN
Η Ισλανδία είναι το κορυφαίο μέρος για να δει κάποιος πάφιν. Το Borgarfjarðarhöfn είναι το ιδανικό μέρος για να τα δεις από κοντά. Από πολύ κοντά! Υπάρχουν κι άλλα σημεία στη χώρα, όμως εμείς ταξιδέψαμε είδαμε και σου προτείνουμε το καλύτερο. Μάθε τα πάντα για τα πάφιν και το Borgarfjarðarhöfn.

ΔΕΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

——————————-

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4ο

DETTIFOSS
DETTIFOSS

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ DETTIFOSS
Δεν είναι ένας ακόμη καταρράκτης της Ισλανδίας -γιατί πίστεψέ μας έχει πολλούς-. Είναι ο ένας ο μοναδικός Dettifoss. Θεωρείται ο ισχυρότερος και ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός καταρράκτης κάνοντάς τον ακόμη πιο γοητευτικό στα μάτια του κάθε ταξιδιώτη. Μάθε τα πάντα για τον Καταρράκτη Dettifoss.

Whale Watching
Whale Watching

WHALE WATCHING HAUGANES.
Οι αξιομνημόνευτες δραστηριότητες ανά τα ταξίδια μας, είναι και αυτές που καθιστούν κάθε προορισμό ξεχωριστό. Το ταξίδι στην Ισλανδία είχε πολλές και ιδιαίτερες δραστηριότητες, μια από αυτές ήταν και η φάλαινες. Δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ από τόσο κοντά, και το θέαμα πραγματικά είναι πανέμορφο. Μάθε τα πάντα για τις φάλαινες.

Σπηλιά Grjótagjá
Σπηλιά Grjótagjá

ΣΠΗΛΙΑ GRJOTAGJA
Η σπηλιά Grjótagjá ήταν το σημείο όπου έκαναν μυστικά έρωτα ο Jon Snow με την Ygritte του Game Of Thrones. Από τότε η φήμη της σπηλιάς έχει εκτοξευθεί στα ύψη, όμως η σπηλιά αξίζει την επίσκεψή σου και χωρίς την προώθηση από την ταινία. Είναι ένα φυσικό διαμάντι που δεν γίνεται να μην δεις από κοντά. Μάθε τα πάντα για την σπηλιά.

ΔΕΣ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

——————————-

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 5ο

Φώκιες, Ισλανδία
Φώκιες, Ισλανδία

ΦΩΚΙΕΣ
Πέραν των τοποθεσιών που επισκεφθήκαμε κατά το διάστημα της παραμονής μας στην Ισλανδία, πήγαμε και μια υπέροχη εκδρομή με πλοιαράκι για να δούμε από κοντά τις φώκιες. Είναι μια υπέροχη εμπειρία που σίγουρα αν αγαπάς τα ζωάκια, θα λατρέψεις.

Paintball , Iceland
Paintball , Iceland

PAINTBALL
Και επειδή δεν γίνεται να πάμε κάπου και να μην κάνουμε αρκετές δραστηριότητες, δοκιμάσαμε για πρώτη φορά και paint ball και είχε πολύ ενδιαφέρον.

DCIM100GOPROG0012373.JPG
Ιππασία με ισλανδικά άλογα

ΙΠΠΑΣΙΑ
Και φυσικά στις δραστηριότητες συμπεριλαμβάνεται και η ιππασία με ισλανδικά άλογα. Είναι δυνατόν να την παραλείπαμε;

DCIM100GOPROG0042526.JPG
Ράφτινγκ, Ισλανδία

RAFTING
Και φυσικά δεν παραλείψαμε να κάνουμε και ράφτινγκ! Διοργανώθηκε στο κατάλυμα BAKKAFLOT όπου μείναμε στη Βόρεια Ισλανδία. Μας άρεσε πολύ και σας το προτείνουμε.

ΔΕΣ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ


ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΜΕ:

-Ρέικιαβικ:
1. Swan House Το ξενοδοχείο στην καρδιά του Ρέικιαβικ (Κλείσε δωμάτιο)

-Νοτιοδυτική Ισλανδία
Μείναμε σε τροχόσπιτο που βρισκόταν στο κάμπινγκ δίπλα στον καταρράκτη Seljalandsfoss

-Νοτιοανατολική Ισλανδία
Setberg Guesthouse (Κλείσε δωμάτιο)

-Ανατολική Ισλανδία
Vallnaholt Apartments and Rooms (Κλείσε δωμάτιο)

-Βόρεια Ισλανδία:
1. Sel – Hótel Mývatn (Κλείσε δωμάτιο)
2. Galaxy Pod Hostel (Κλείσε κάψουλα)
3. Siglo Hotel (Κλείσε δωμάτιο)
4. Bakkaflöt Guesthouse (Κλείσε δωμάτιο)

-Βορειοδυτική Ισλανδία
Grábrók Hotel and Holiday Homes (Κλείσε δωμάτιο)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ:
Happy Traveller στην Ισλανδία ΜΕΡΟΣ Α
Happy Traveller στην Ισλανδία ΜΕΡΟΣ Β
Happy Traveller στην Ισλανδία ΜΕΡΟΣ Γ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here