Road Trip με μωρό στο αυτοκίνητο!

Το Road trip με μωρό είναι ο πιο γλυκός τρόπος για να ταξιδέψεις. Εδώ και μερικούς μήνες που έχουμε στα ταξίδια μας και τη μικρή μας η ταξιδιωτική ζωή μας έχει αλλάξει. Από αυτή την έμπειρα αποκόμισα πολλά τα οποία θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Παρά πολλοί από εσάς μας στέλνετε και μας ρωτάτε διαφορά όπως: Είναι εύκολο το ταξίδι με το μωρό; Τι πρέπει να προσέξω για να ταξιδέψω με ασφάλεια;  κ.α. Ήρθε η ώρα να σας τα πω και να τα μάθετε όλα. 

1. Να είσαι όσο πιο προετοιμασμενος γίνεται. Πάνες, σελτεδάκια, σεντονάκια, κρεμούλες και τόσα ακόμη. Η προίκα του μωρού περιλαμβάνει πολλά και απαραίτητα. Έχε τα όλα μαζί σου και φρόντισε να μην λείψει τίποτα στο μωρό σου. Τώρα που ταξιδεύεις με αμάξι είναι πολύ εύκολο αυτό. 

2. Ηλιοπροστασία. Ένα πράγμα που με έσωσε είναι η ηλιοπροστασία παραθύρων. Δεν γίνεται να ταξιδεύεις με μωρό και να το έχεις εκτεθειμένο στον ήλιο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Πάρε μια καλή ηλιοπροστασία που θα καλύπτει όλο το παράθυρο και θα εξασφαλίζει σκιά στο μωρό σου. Βάλε και από τα δύο παράθυρα γιατί η φορά του ήλιου – ανάλογα με το προς τα που πηγαίνεις – αλλάζει συνεχώς. 

3. Δεύτερη τσάντα. Εχε μια 2η τσάντα με τα απαραίτητα του μωρού μονιμα μέσα στο αμάξι. Πανες, κρέμα, μωρομάντηλα κτλ. Θα σου χρειαστεί όταν θα είστε πολλές ώρες στο αμαξι και δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιείς τα αναλώσιμα που έχεις για τις βολτες σας. Εν ανάγκη μπορείς να τα βάλεις σε κάποια θήκη του αυτοκινήτου και να μην τα έχεις καν σε τσάντα ή ακόμη καλύτερα να αγοράσεις τις ειδικές θήκες που μπαίνουν στο μπροστινό κάθισμα και βάζεις μέσα ό,τι θέλεις. 

4. Σωστή θερμοκρασία. Φρόντισε να έχεις το μωρό σου πάντα σε φυσιολογική θερμοκρασία. Ούτε πολύ ζέστη ούτε πολύ κρύο. 

5. Αλλαγή πάνας. Η αλλαγή της πάνας γίνεται κανονικά και πανεύκολα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Αν το αμάξι δε είναι ευρύχωρο μπορείς να το κάνεις, χωρίς καν να ανοίξεις την πόρτα. Θα χωράτε μέσα και γονιός και μωρό. 

6. Μουσική. Φρόντισε να μην έχεις πολύ δυνατά και πολύ «περίεργη» μουσική. Τα αυτάκια του μωρού σου θέλουν ηρεμία και καλαισθησία. Αν δεν σου αρέσει η κλασσική μουσική βάλτου κάτι ήσυχο, χαλαρό ή χαρούμενο. Πάντα με προσοχή στην ένταση. Να είναι αρκετά χαμηλομένη γιατί μπορεί να δημιουργήσει δυσφορία στο μωράκι. 

7. Στάσεις. Κάνε στάσεις κάθε δύο ώρες. Ούτως ή άλλως αν θηλάζει οι στάσεις αυτές είναι μονόδρομος. Εμείς με το ζόρι μπορούμε να πάμε κάπου οδηγώντας πάνω από 2 με 2.5 ώρες. Η πείνα της είναι μεγάλη και έτσι πρέπει να σταματήσουμε για φαΐ. Βέβαια επωφελούμαστε και εμείς από αυτή τη στάχτη. Ξεπιανόμαστε όλοι μαζί οικογενειακώς. 

8. Καρεκλάκι. Μην διαλέξεις ένα οποιοδήποτε καρεκλάκι για να βάλεις το μωρό σου. Προσπάθησε να κάνεις μια έρευνα αγοράς και να πάρεις το καλύτερο καρεκλάκι με βάση τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις για αυτό. Το καρεκλάκι του μικρού σου αγγέλου είναι το σημαντικότερο όλων. Εμείς πήραμε το δικό μας από το αγαπημένο μας κατάστημα βρεφικών Baby City. Μπορείς να δεις σχέδια εδώ.

9. Παιχνίδια. Είναι δυνατόν να συνταξιδεύεις με ένα μωρό και να μην έχεις φροντίσει να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα παιχνίδια; Όχι βέβαια! Πάρε τα αγαπημένα του έτσι ώστε να απασχολείται δημιουργικά.

10. Ποικιλία θέσεων.  Φρόντισε να αλλάζει σχετικά συχνά θέση το μικρό σου. Τη μία στο καρεκλάκι του, την άλλη βόλτα και αγκαλιά και την άλλη στάση για βόλτα με καρότσι. Μην το αναγκάζεις να κάνει πολύωρα ταξίδια χωρίς την απαραίτητη ξεκούραση. 

Bonus: Ασφάλεια πάνω από όλα. Πάντα μεγάλη προσοχή στο δρόμο όταν στο αυτοκίνητό μας έχουμε μωρό. Καλό είναι να αποφεύγεις το ταξίδι σε ώρες/ημέρες αιχμής. Να μην πηγαίνεις σε κακούς δρόμους/χωματόδρομους που μπορεί να ταρακουνήσουν το παιδί (ειδικά αν είναι μηνών).

Ενοικίαση αυτοκινήτου
Τέλος είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι είναι καλό να νοικιάζεις το καλύτερο και ασφαλέστερο αυτοκίνητο ανάλογα με τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις. Για να πετύχεις την καλύτερη προσφορά στο εξωτερικό είναι σημαντικό να συγκρίνεις τιμές από πολλές εταιρίες.
Εμείς για να νοικιάσουμε αυτοκίνητο στο εξωτερικό χρησιμοποιούμε το Rentalcars.com.

Δες το άρθρο μας για ταξίδι με αεροπλάνο: BABY TRAVEL: Τo πρώτο ταξίδι με μωρό στο αεροπλάνο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here