Αιγαίο Πέλαγος! Απλώνεται περήφανο μπροστά μας και πολλές μάχες δίνονται για αυτό αλλά και τον πλούτο που κρύβει. Σύμφωνα με τη μυθολογία, το όνομά του προέρχεται από τον Αιγέα, που ήταν λέει τότε βασιλιά της Αθήνας και πατέρας του Θησέα. Ο Αιγέας έπεσε και πνίγηκε στα νερά του πελάγους και έτσι πήρε το όνομά του το Αιγαίο Πέλαγος. Κλείνει στην αγκαλιά του τα νησιά της Ελλάδας και χαρίζει σε όλο τον κόσμο το πιο ηλιόλουστο καλοκαίρι. Αυτός είναι και ο λόγος που το εξερευνούμε σε αυτή την εκπομπή και που σου το παρουσιάζουμε στο HappyTraveller.Gr! Μπαίνουμε στο πολυτελές Celestyal Crystal της Celestyal Cruises και σαλπάρουμε! 

ΜΥΚΟΝΟΣ

Celestyal Cruises Mykonos Happy traveller (6)

Μύκονος ένα από τα πιο γνωστά, ελληνικά νησιά παγκοσμίως. Η φήμη πως διαθέτει την καλύτερη νυχτερινή ζωή της Ευρώπης, υπάρχει μέχρι και σήμερα -και όχι άδικα-. Στο νησί των ανέμων κατά την Μυθολογία, έγινε και ο φόνος  των Γιγάντων με τον Ηρακλή. Καλό θα ήταν όμως να αφήσουμε την μυθολογία και να απολαύσουμε αυτό το νησί, που είναι από μόνο του ολόκληρος ελληνικός μύθος!

ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΕΦΕΣΟΣ

kusadasi celestyal crystal celestyal cruises 2016 (8)

Κουσάντασι, παραθαλάσσιο και τουριστικό! Το όνομά του σημαίνει το νησί των πουλιών και η ονομασία αυτή οφείλεται στο σχήμα της χερσονήσου.  Οι “μετοχές” του Κουσάντασι τα τελευταία χρόνια ανέβηκαν λόγω της πολύ κοντινής και πανέμορφης, Εφέσου και επειδή εμείς αγαπάμε κάθε τι ελληνικό δεν θα μπορούσαμε να το παραλείψουμε. 

Έφεσος! Μια ιστορία από μόνη της. Πόλη που άκμασε επί του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και στα πρώτα ρωμαϊκά χρόνια. Ήταν μια από τις πιο μεγάλες πόλεις της εποχής με 250 χιλιάδες κατοίκους και πασίγνωστη στην αρχαιότητα για τον ναό της Αρτέμιδος το Αρτεμίσιο, που είναι ένα από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου.

ΜΗΛΟΣ

IMG_0179

Πιάσαμε λιμάνι και φτάσαμε στη Μήλο! Λέγεται ότι το όνομά του νησιού, προέρχεται από τη λέξη “βήλος” που εξελίχθηκε σε “Μήλος” και σήμαινε ‘πρόβατο’. Κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους και πρωτεύουσα του νησιού είναι η Πλάκα. Η Μήλος έχει σχήμα πετάλου και δημιουργήθηκε από ηφαιστειακή δραστηριότητα που έλαβε χώρα στο παρελθόν.

ΣΑΜΟΣ

samos celestyal cruises

Το Ανατολικό Αιγαίο θα πρέπει να είναι πολύ περήφανο αφού έχει την τιμή να φιλοξενεί στα ύδατά του, την όμορφη Σάμο. Το Μοσχάτο είναι ένας από τους λόγους που το νησί είναι πασίγνωστο. Το Πυθαγόριο, από όπου κατάγεται ο Πυθαγόρας είναι ένας άλλος. Δυστυχώς η Σάμος είναι από τα νησιά που επλήγησαν λόγω της μετανάστευσης, αλλά ας ελπίσουμε να ανακάμψει.

ΣΥΡΟΣ

siros celestyal cruises 2016 (6)

Μια και μοναδική Σύρος! Πασίγνωστη για τα λουκούμια και τις χαλβαδόπιτες. Ξακουστή για την πανέμορφη Ερμούπολη, το εκκεντρικό δημαρχείο και το εξαιρετικού κάλους Θέατρο Απόλλων. Ίσως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στάσεις μας. Χωρίς φυσικά να μειώνω κανένα άλλο μέρος θεωρώ πως η Σύρος είναι από τα καμάρια των Κυκλάδων μας, χωρίς αμφιβολία!

 ΤΣΕΣΜΕ – ΣΜΥΡΝΗ

smirni celestyal cruises 2016 (3)

Το Τσεσμέ είναι η παραλαθαλάσσια πόλη που θεωρείται από τους καλύτερους προορισμούς στο κόσμο για ιστιοσανίδα. Ήταν παλιότερα γνωστό στα ελληνικά ως Κρήνη. Γύρω της βρίσκονται και άλλες αρχαίες ελληνικές περιοχές, όπως η πόλη Ερυθρές αλλά και η περιοχή της σημερινής πόλης που λεγόταν Κύσος.

Σμύρνη!  Πολύπαθη και πανέμορφη. Γεμάτη πόνο και αναμνήσεις για όλους τους Μικρασιάτες. Μια πόλη που πρέπει να επισκεφθείς όταν πας στο λιμάνι του Τσεμέ καθώς βρίσκεται σε απόσταση περίπου 45 λεπτά.

ΚΩΣ

IMG_1305

Κως, το νησί του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, αλλά και το νησί του ποδηλάτου.  Η Κως κατοικείται από το 3.000 π.Χ. Σύμφωνα με τον Όμηρο, το νησί διαθέτει τόσο πλούσια παραγωγή, που θα μπορούσε να θρέψει 200.000 ανθρώπους. Βρίσκεται στο κέντρο των Δωδεκάνησων και  είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί σε έκταση μετά την Κάρπαθο και τη Ρόδο.

ΙΟΣ

ios celestyal cruises

Η Ίος ή αλλιώς Νίος όπως συνηθίζουν να την λέν οι νιώτες είναι το πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί που μόλις τώρα φτάσαμε. Η Ίος λέγεται ότι πήρε το όνομα της στην αρχαιότητα από την λέξη Ία, τα λουλούδια δηλαδή που φύτρωναν άφθονα στο νησί. Βέβαια άλλοι λένε ότι χρωστάει το όνομά της στην φοινικική λέξη Ίος, που σημαίνει σωρός από πέτρες. Όποια και αν είναι η αλήθεια το σίγουρο είναι πως αυτό που χαρακτηρίζει το νησί είναι οι απίστευτες παραλίες και τα καταγάλανα νερά της.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

santorini celestyal cruises 2016 (8)

Σαντορίνη! Πολυφωτογραφημένη και πασίγνωστη κάνει την μικρή Ελλάδα μας να λάμπει λίγο παραπάνω με την ομορφιά της. Η μοναδική θέα στην καλντέρα, οι παραλίες με την κόκκινη, λευκή και μαύρη άμμο αλλά και το εξαιρετικό ηλιοβασίλεμα στην Οία είναι τα δώρα του Θεού στους Έλληνες. Επίσης πολύ γνωστή την έχει κάνει το ηφαίστιό της, του οποίου τελευταία ηφαιστειακή δραστηριότητα ήταν το έτος 1950. Το όνομα της νήσου “Θήρα”, προέρχεται από τον αρχαίο Σπαρτιάτη Θήρα που αποίκησε πρώτος εκεί.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here