Το ταξίδι στις Δαλματικές ακτές τα είχε όλα. Γνωρίσαμε από κοντά χώρες που δεν είχαμε ξαναεπισκεφθεί και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Μαυροβόυνιο, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Σκόπια και Αλβανία.

Αυτό το δεκαήμερο ταξίδι ήταν μοναδικό. Σήμερα θα σου παρουσιάσουμε το πρόγραμμα που φτιάξαμε για αυτό και φυσικά μπορείς και εσύ να το ακολουθήσεις.

  1. 31/8 Ελλάδα – Καστοριά. Η πρώτη ημέρα είχε λίγη οδήγηση. Ξεκινήσαμε από την Θεσσαλονίκη και φτάσαμε στην Καστοριά. Η διανυκτέρευση μας έγινε στην Καστοριά.
  2. 1/9 Αλβανία – Μαυροβούνιο. Την δεύτερη ημέρα το ταξίδι συνεχίζεται μέσω Αλβανίας με σκοπό να φτάσουμε στο Μαυροβούνιο. Σήμερα ήταν η ημέρα με την περισσότερη οδήγηση. Η διαμονή για αυτή την ημέρα θα γινόταν στο Κοτόρ.
  3. 2/9 Κροατία. Η μέρα είναι αφιερωμένη στην πόλη του Game Of Thrones και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Κροατίας, το Ντουμπρόβνικ. Όχι μόνο γιατί μετά την πασίγνωστη σειρά έχει γίνει διάσημη, αλλά γιατί η παλιά της πόλη είναι ένα διαμάντι. Διανυκτέρευση για απόψε στο Ντουμπρόβνικ.
  4. 3/9 Κροατία -Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Το πρωινό μας ξεκινάει με βόλτα στο εκκεντρικό Ντουμπρόβνικ και την παλιά του πόλη ενώ μετά συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς τη Μοστάρ. Η Μοστάρ είναι μια πόλη που είχαμε παραλείψει να επισκεφθούμε σε παλιότερο ταξίδι μας στην Βοσνία Ερζεγοβίνη, όμως τώρα τα καταφέραμε. Επόμενη στάση ο γνωστός Kravica Waterfall που μας εξέπληξε με την ομορφιά του. Σήμερα έχουμε διανυκτέρευση στο Σπλιτ.
  5. 4/9 Κροατία. Σήμερα ανακαλύπτουμε το γοητευτικό Σπλιτ ή την αρχαιοελληνική Ασπάλαθο και έπειτα ξεκινάμε τη διαδρομή μας για το Ζαντάρ και τη διαμονή μας εκεί.
  6. 5/9 Κροατία. Συνεχίζουμε με την μαγική Κροατία και επισκεπτόμαστε το εθνικό πάρκο Plitvička, την Πούλα, την Ριεκα, και την Οπατίγια. Το βράδυ μένουμε στην Πούλα.
  7. 6/9 Σλοβενια. Σήμερα ξεκινάμε το ταξίδι μας στη Σλοβενία επισκεπτόμαστε το σπήλαιο και το κάστρο Ποστονια συνεχίζουμε οδηγώντας μέχρι την ρομαντική λίμνη Μπλεντ και πηγαίνουμε στο πανέμορφο κάστρο της. Διανυκτέρευση στο Μπλέντ.
  8. 7/9 Σλοβενία. Συνεχίζουμε να εξερευνούμε την περιοχή, να θαυμάζουμε τη Λίμνη Μπλεντ και επισκεπτόμαστε το φαράγγι της περιοχής. Συνεχίζουμε οδικώς και φτάνουμε μέχρι τη Λιουμπλιάνα, όπου και μένουμε το βράδυ.
  9. 8/9 Σλοβενία. Συνεχίζουμε τις βόλτες μας στην όμορφη πόλη της Σλοβενίας και έπειτα μπαίνουμε στο αμάξι. Φτάνουμε μέχρι το Μάριμπορ και συνεχίζουμε για Ζάγκρεμπ. Το βράδυ μένουμε στο Ζάγκρεμπ.
  10.  9/9 Επιστροφή. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσω της Σερβίας και των Σκοπίων.

Αν θέλεις και εσύ να κάνεις αυτό το ταξίδι οδικώς, βρες οικονομικό αυτοκίνητο, εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here