Αυτήν την εβδομάδα ξεκινάμε ταξίδι Αφρική σε μία από τις πιο ιδιαίτερες σε τοπία χώρες του κόσμου.

Θα πετάξουμε μέσω Αντίς Αμπέμπα για την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ναμίμπιας, το Βίντχουκ το οποίο θα εξερευνήσουμε βλέποντας τα αξιοθέατα και μαθαίνοντας τα βασικά για την ιστορία της χώρας. Θα πετύχουμε τον Μαραθώνιο του Βίντχουκ και θα ρωτήσουμε τον κόσμο εκεί αν ξέρουν γιατί λέγεται ο αγώνας “Μαραθώνιος και θα πάμε σε τοπική εντελώς μη τουριστική αγορά όπου θα δούμε τα πιο διαδεδομένα τρόφιμα και θα δοκιμάσουμε κρέατα από κλασικό αφρικανικό “meat bar”.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε το roadtrip στις πιο ενδιαφερουσες τοποθεσιες της χώρας η οποία είναι μία από τις πιο αραιοκατοικημένες χώρες της Γης. 

Θα πάμε προς τα βόρεια για να επισκεφθούμε το πιο δημοφιλές για σαφάρι εθνικό πάρκο της Ναμίμπια, το Ετόσα, όπου θα πάμε να δούμε άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Από τις κορυφαίες στιγμές του οδοιπορικού όταν θα σταθούμε μπροστά σε ένα τεράστιο κοπάδι πάνω από 50 ελεφάντων οι οποίοι θα κολυμπήσουν, θα παίξουν και θα κάνουν… αμμόλουτρα μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας. 

Πριν πάμε στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσουμε για Ναμίμπια θα θα πάμε μία πολύ μικρή εκδρομή στον κάμπο της Βέροιας για να δούμε το εκθαμβωτικό θέαμα των ανθισμένων Ροδακινιών της Ημαθίας και να νιώσουμε ότι η άνοιξη μπήκε πλέον για τα καλά. 

Το Happy Traveller στη Ναμίμπια, πρώτο μέρος έπαιξε το Σάββατο 30/3 στις 17:45 στον ΣΚΑΙ. Δες το και πάλι εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here